Segueix-nos a les xarxes socials:

Un centenar de persones protesten contra la Llei Mordassa

Salellas va exposar les diverses afectacions de la llei i la va contextualitzar dins la transició a la democràcia «que no va aconseguir ni voler» trencar «amb el llegat franquista»

Un centenar de persones protesten contra la Llei Mordassaxarxa pels drets socials

Un centenar de persones es van concentrar dilluns a la plaça Constitució de Girona per protestar contra els efectes de la La Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda també com a Llei Mordassa. La concentració, organitzada per la Xarxa pels Drets Socials, va tenir lloc a davant la porta de la subdelegació del Govern de l'Estat, i es va realitzar després de la xerrada informativa sobre aquesta normativa a càrrec de l'advocat Benet Salellas.

En aquest acte, Salellas va exposar les diverses afectacions de la nova llei i la va contextualitzar dins la transició a la democràcia «que no va aconseguir ni voler» trencar «amb el llegat franquista». Per a l'advocat, la Llei Corcuera, aprovada pel govern socialista de Felipe González, i l'actual Llei Mordassa, són fruit d'aquest passat «mal tancat». Salellas va exposar també les multes que comporten les infraccions a la llei i el fet que, per evitar les interpretacions de jutges «massa condescendents», el govern del PP doni la potestat d'aplicar-les a la policia. A Catalunya, els Mossos d'Esquadra són els encarregats d'aplicar-la i donats alguns exemples anteriors, poden aplicar-la de manera «més o menys ferma a conveniència». L'advocat es va mostrar convençut que entre la pressió popular i els recursos que es puguin interposar la Llei Mordassa «s'acabarà tombant».

Prem per veure més contingut per a tu