Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Girona refusarà la petició de pròrroga del Vol Gastronòmic

Els responsables de l'espai volien allargar tres mesos més la seva activitat després de finalitzar aquest permís el 30 de juny

L'Ajuntament de Girona refusarà la petició de pròrroga del Vol Gastronòmic

L´Ajuntament de Girona no aprovarà la instància de pròrroga que va presentar a finals de juny el Vol Gastronòmic per seguir funcionant tres mesos més, després que finalitzes la concessió d´ús de l´espai públic el passat 30 de juny. Així ho va confirmar ahir el consistori municipal que va remarcar també que no existeix cap tipus de negociació entre les dues parts i que per tant, la decisió ja és definitiva.

Tot i que aquest espai de 28 tones i 20 metres de llarg ubicat al carrer Santa Clara, havia de cessar la seva activitat gastronòmica a finals de juny, aquests darrers quatre dies de juliol encara s´hi van poder veure diversos comensals a l´interior o fins i tot, la carta de plats exposada diàriament a l´entrada de l´estructura de vidre i ferro.

De moment però, des de l´Ajuntament gironí ja han assegurat que una vegada s´hagi notificat oficialment als responsables del Vol la decisió de no concedir la pròrroga, començaran els treballs de desmantellament. Unes tasques que, des del consistori no saben encara quan s´iniciaran ni la seva durada. Tot i això, aquest podria no ser el final de la iniciativa del Vol Gastronòmic, ja que els seus responsables han reiterat en més d´una ocasió la idea què la infraestructura es vagi instal·lant en altres poblacions per tal de difondre la cuina de les comarques gironines i la gastronomia catalana.

Justament en relació amb aquest futur incert del Vol i al seu desmantellament es van referir ahir els grups polítics gironins d´ERC-Més i CUP-Crida per Girona.

Dubtes dels grups polítics

Els republicans, a través d´una bateria de preguntes, van plantejar els seus dubtes sobre el desmuntatge de l´espai o que suposarà per la ciutat aquest procés. «Tenim alguns dubtes sobre el desmuntatge de l´espai, que encara no s´han aclarit, que ens interessaria conèixer» va manifestar la portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca. «Hem conegut per la premsa que els propietaris de l´estructura han demanat a l´Ajuntament que els prorrogués l´estada a Girona i que els ha estat denegada la petició» assenyalava Roca tot i que afegia que «tot i haver-hi previsions que l´estructura es pugui desmuntar el segon o tercer cap de setmana de juliol, no sabem quan es farà exactament ni si tindrà algun cost per a la ciutat».

Més enllà de demanar aclariments sobre el desmuntatge de la instal·lació, el grup d´ERC-Més va preguntar per altres aspectes relacionats amb aquest espai gastronòmic que al llarg d´un any -es va instal·lar el mes de juliol de 2014- ha rebut cuiners de l´establiments gironins com: Josep Sabrià (Duc de l'Obac), Jaume Vila (la Banyeta), Sergi Ballús (Occi), Carme Picas (el Ginjoler), Àngel Garcia (Bubbles), Jimena Apellániz (La Riera) i Josep Soto (Llevataps). Concretament van demanar «quin ha estat i com ha operat el sistema de pagament de les taxes municipals» i «quina quantitat d´aquest pagament s´ha realitzat mitjançant tiquets-menú».

La coalició republicanosocialista també es va interessar per la naturalesa d´una possible vinculació futura del consistori amb el projecte i, a l´últim, va sol·licitar a l´equip de govern «quina és la seva valoració en relació amb l´impacte turístic i econòmic del Vol Gastronòmic a Girona».

Per la seva banda, també el grup CUP-Crida per Girona va reclamar ahir que «s´acceleri el desmuntatge del Vol Gastronòmic, un cop finalitzat el termini d´autorització que havia fixat l´Ajuntament de Girona». A través d´un comunicat, el partit va reclamar a l´Ajuntament gironí i als promotors del projecte que presentin «una memòria econòmica i de gestió de l´espai, per tal de conèixer exactament la quantitat abonada en concepte de taxes a l´Ajuntament i quines han estat les xifres d´ocupació de l´espai, entre d´altres». «Es tracta d´una iniciativa que ha generat un gran impacte visual i ha significat la privatització d´un espai públic durant un any, per la qual cosa és necessària la màxima transparència i que es reti comptes davant de la ciutat» va defensar la portaveu de la formació, Laia Pèlach.

Prem per veure més contingut per a tu