Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona reviu la Guerra de Successió

La ciutat acull ahir i avui la recreació més gran que es farà del conflicte durant la commemoració del Tricentenari

Girona reviu la Guerra de Successió

Els carrers de Girona van fer ahir un viatge cap al passat i van acollir la recreació històrica sobre la Guerra de Successió més gran que es farà a tot Catalunya durant la commemoració del Tricentenari. L'esdeveniment, impulsat pels Miquelets de Girona, va comptar amb la participació de més de 130 recreadors històrics i va sorprendre molts dels vianants que passejaven per la ciutat.

Al llarg de tot el dia, escenaris com ara el Pont de Pedra o les escales de la Catedral van omplir-se de soldats que van fer reviure la història dels fets de Girona: l'entrada de les tropes austriacistes l'octubre de 1705, el setge borbònic reeixit de 1710 i el setge austriacista no reeixit de 1712. Les recreacions, a més, continuaran al llarg del dia d'avui, amb noves recreacions de batalles i amb un campament barroc que està instal·lat a l'esplanada de la Copa durant tot el cap de setmana.

Les jornades porten per títol Girona resisteix, van començar divendres i s'allargaran fins avui. El tret de sortida va tenir lloc divendres amb la conferència La Guerra de Successió a la ciutat de Girona, que va anar a càrrec de Francesc Xavier Hernández Cardona, Xavier Rubio i Francesc Riart. A més, també es va presentar el llibe Soldats, guerrers i armats dels Països Catalans, en un acte que es va celebrar al centre cívic del Barri Vell-Mercadal.

Batalles al mig de la ciutat

Els recreadors, però, van "prendre" els carrers durant tot el dia d'ahir, amb la consegüent sorpresa de turistes i vianants. A partir de les set de la tarda es va recrear la batalla principal, que es podrà tornar a veure avui, a partir de dos quarts d'una del migdia, a l'esplanada de la Copa.

En el marc d'aquestes jornades, a més, també s'ha presentat el Regiment de la Ciutat, una entitat que es troba agermanada amb els Miquelets. A més, es van fer diverses desfilades i fins i tot una jura de bandera a la plaça del Vi molt similar a les que es feien durant aquella època.

Malgrat que el projecte ha nascut aprofitant la celebració del tricentenari, l'objectiu dels organitzadors és, segons asseguren, dotar-lo de continuïtat i afegir un aire més cultural i divulgatiu als esdeveniments programats en les properes edicions. Mentrestant, l'Ajuntament de Girona ja dóna suport al projecte.

Prem per veure més contingut per a tu