Segueix-nos a les xarxes socials:

Setmana Santa de neu i platja

Ocupacions d'entre el 70% i 80% a les comarques gironines

Els visitants redueixen els dies de vacances i els hotels només s'han emplenat durant el cap de setmana

Ocupacions d'entre el 70% i 80% a les comarques gironinesACN

La neu i la platja han estat, un cop més, les destinacions més escollides durant aquesta Setmana Santa a les comarques gironines. El fet que totes les pistes d'esquí han estat obertes amb bona neu i quilòmetres esquiables ha fet millorar les xifres previstes i els hotels de la Cerdanya i el Ripollès han arribat al 75% i 70% d'ocupació durant la segona part de la Setmana Santa, mentre que els establiments de la Selva litoral han arribat fins al 85%. Els allotjaments de turisme rural han aconseguit fregar el 90% d'ocupació a la Cerdanya, Garrotxa i la Costa Brava. Tot i el mal temps, les reserves d'última hora han ajudat a mantenir les mateixes xifres de l'any passat.

Tot i la pluja que ha fet acte de presència durant aquesta Setmana Santa, el bon estat de la neu i les ganes de platja han fet que les comarques gironines hagin mantingut xifres d'ocupació similars a les de l'any passat. Les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, Garrotxa i la Costa Brava han registrant les ocupacions més altes entre el 70% i 85%.

Des de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines ressalten que molts hotels han decidit arrencar la temporada durant aquests dies festius. Al litoral gironí, han obert un 80% de tots els hotels possibles, unes xifres que coincideixen amb les dels darrers anys. A Girona ciutat i a la zones de muntanya han estat disponibles tots els establiments. Això fa que, en global, a la demarcació s'hagin ofert entre un 85% i un 90% de les habitacions de tots els establiments. Segons dades de la federació, a comarques gironines hi ha 4.500 establiments i un total de 79.100 places hoteleres.

Pefil dels turistes: famílies i parelles d'entre 40 i 50 anys

Per comarques, la Selva ha arribat al 80% d'ocupació seguida de la Cerdanya amb un 75%, el Ripollès amb un 70%, la Garrotxa amb 65% i Girona ciutat i l'Alt Empordà amb una mica més de la meitat de les habitacions plenes. Com és habitual per aquestes dates, la majoria dels turistes han estat famílies amb criatures i parelles d'entre 40 i 50 anys procedents de la demarcació de Barcelona i rodalies. "Del total dels visitants un 80% han estat nacionals, una part d'ells d'arreu d'Espanya, i un 20% turistes francesos, alemanys, anglesos i belgues", ha detallat la portaveu de la federació, Marina Figueras.

A grans trets, els dies amb més ocupació han estat des de dijous fins a diumenge ja que, entre setmana, els hotels s'han quedat mig buits. Seguint amb la tendència dels últims anys, la gran majoria dels visitants han passat entre dues i tres nits a les comarques gironines i s'ha notat una reducció de la despesa que fan els visitants.

Pel que fa al turisme rural, han superat les xifres dels hotels membres de la federació i a la Cerdanya han arribat a fregar el ple absolut. Tant al Ripollès com a la Cerdanya i a la costa s'ha arribat al 90% mentre que la Garrotxa, el Pla de l'Estany i el Gironès s'han quedat al 80%. "Estem satisfets perquè tot i el mal temps les reserves s'han mantingut, la gent no ha fallat", ha assegurat el president de l'Associació de Turisme Rural, Ramon Corominas. Tot i així, des de l'entitat ressalten que els dies entre setmana, de dilluns a dijous, els allotjaments s'han quedat gairebé buits amb ocupacions que oscil·laven entre el 20 i el 40%. "Es nota que els turistes retallen, no surten a sopar o dinar fora i tampoc passen tants de dies i menys entre setmana", ha assenyalat Corominas.

Des de l'associació ressalten que les reserves d'última hora han ajudat a mantenir les previsios. "El temps ha estat dolent, no hi ha hagut volta de full, però sembla que els turistes han respost", ha conclòs el president de l'associació.

Prem per veure més contingut per a tu