Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona inicia un pla pilot a Sant Narcís per acabar amb l'incivisme

Hi haurà més patrullatge, es controlarà la càrrega i descàrrega i es vigilaran els voltants de les escoles

L'Ajuntament de Girona ha iniciat un pla pilot al barri de Sant Narcís per tal de disminuir l'impacte de l'incivisme. Les actuacions, que estaran centrades en la mobilitat i la seguretat, s'estendran més endavant a la resta de la ciutat. A partir d'un anàlisi dut a terme per la policia de barri de Sant Narcís, s'ha arribat a la conclusió que la major part de les molèsties que pateixen veïns i comerciants són per la manca de disciplina viària, fet que s'atribueix a un mal ús dels espais públics.

Entre els comportaments denunciats hi ha el mal ús de les zones de càrrega i descàrrega, així com estacionaments en espais prohibits. Pel que fa a la convivència, es destaquen les molèsties per sorolls i les conductes incíviques que deterioren la higiene de places i jardins. Finalment, es reclama més presència policial al carrer, sobretot a les zones comercials.

Així doncs, a partir de la setmana que ve, s'impulsaran mesures per a reduir la incidència d'aquests comportaments. Concreatment, s'intensificarà el patrullatge a les zones comercials, es controlarà l'ús de les zones de càrrega i descàrrega, s'augmentarà el control de conductes incíviques al voltant dels centres educatius i es vigilaran els propietaris d'animals domèstics autors de conductes incíviques.

El regidor de Via Pública, Joan Alcalà, ha enviat una carta a les associacions del barri per explicar-los la mesura, que es dividirà en tres fases: primer, es donaran a conèixer les actuacions; segon, es potenciarà l'advertiment als ciutadans que infringeixin les normes i, tercer, la Policia actuarà davant de les actuacions no desitjables.

Prem per veure més contingut per a tu