Segueix-nos a les xarxes socials:

El ple de Girona debatrà dilluns la moció de la CUP sobre Llanos de Luna

El ple de Girona debatrà dilluns la moció de la CUP en què es proposa que la delegada del govern a Girona, María de los Llanos de Luna, sigui declarada persona "non grata" al municipi. Concretament, el text reprova "la seva actitud hostil envers les decisions preses" pel ple de l'Ajuntament, i el fet que amb la seva actuació "menyspreï de manera reiterada la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya expressada democràticament a les urnes". El més probable és que la moció s'aprovi, ja que CiU ja va anunciar que hi donaria suport.

Per a la CUP, la mesura és una resposta a la "persecució" de l'Estat espanyol, i concretament de la delegada, en contra de l'Ajuntament de Girona "pel simple fet d'haver mostrat el seu suport i compromís amb el procés d'alliberament nacional català". L'Estat ha portat Girona als jutjats per haver-se declarat "territori català, lliure i sobirà" i per haver ?contractat trens per anar a la manifestació independentista de l'11-S a Barcelona.

La CUP demana "fermesa" al conjunt del consistori davant d'aquests "atacs" i reafirma el seu suport al govern local davant dels processos judicials.

Prem per veure més contingut per a tu