Segueix-nos a les xarxes socials:

Padrosa comparteix el «primer centenari» amb una exposició al Museu de la Tècnica

La Mostra és el tret de sortida d’un ampli programa d’actes oberts a tothom

Padrosa comparteix el «primer centenari» amb una exposició al Museu de la TècnicaSANTI COLL

Tres generacions de la família Padrosa comparteixen aquests dies el neguit d’iniciar una aventura que els durà a celebrar el primer centenari de l’empresa fundada a Figueres pel besavi, Pere Padrosa Simón. El Grup Padrosa ha escollit el Museu de la Tècnica de l’Empordà, que acull la col·lecció privada de la Fundació Pere Padrosa i Margarita Pierre, per a començar amb una exposició didàctica un extens programa d’actes durant aquest 2023.

La mostra Ars logística. De Iuncaria a Figueres, comissariada per Manel Gràvalos, Josep Algans i Francesc Guillamet, s’inaugura aquest divendres, 28 d’abril a les set de la tarda. Segons els organitzadors, aquesta exposició «convida el visitant a un viatge sobre la història de l’empresa –des dels seus inicis fins al present–, utilitzant la ‘logística històrica’ com a fil conductor. Un nexe que serveix per mostrar la importància de Figueres en el món de les comunicacions des de l’època romana fins a l’actualitat; i a la vegada mostrar el paper que ha desenvolupat en els últims cent anys el grup Padrosa fins a convertir-se en un líder en el seu àmbit empresarial».

Pere Padrosa Pierre, acompanyat dels seus pares, l’alcaldessa Agnès Lladó i els comissaris, ha explicat, durant el muntatge de l’exposició, com aquesta «marca el tret de sortida d’un seguit d’actes que des de la família hem treballat amb il·lusió i agraïment, conscients que la nostra història no és només nostra. És un immens i sincer gràcies a la gran família que ha aconseguit formar Padrosa al llarg d’aquests primers cent anys de trajectòria. Tot aquest bagatge no es podria entendre sense el treball, l’esforç i la dedicació de tot l’entorn familiar, els treballadors, els col·laboradors i els clients que ens han ajudat a escriure les pàgines d’aquesta llarga història». Per a l’alcaldessa Lladó, aquesta voluntat del Grup Padrosa de mantenir la seva vinculació constant amb Figueres «és un orgull per a la ciutat».

L’empresa familiar treu pit de manera simpàtica amb el fet que aquesta sigui «la celebració del primer centenari, ja que voldrà dir que comencem l’etapa per a preparar el segon». Per a donar a conèixer l’actualitat del Grup Padrosa, l’1 de juliol organitzarà la Festa del Centenari a la seva seu central d’Hostalets de Llers. Abans, a partir del 8 de juny, començarà un cicle de xerrades divulgatives. Posteriorment, en un context més acadèmic i per convidar la ciutat a reflexionar sobre les oportunitats que ens ofereix la logística a Figueres, s’ha previst la realització d’una jornada temàtica el 28 de setembre, a l’auditori de Caputxins. Al llarg de l’any, està programada l’aparició de dos llibres, un cicle de cinema vinculat a Diòptria i una activitat nadalenca amb el museu del Joguet de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu