Segueix-nos a les xarxes socials:

En directe

Última actualització 22:01

La gala dels Amos de l’Àrea reuneix 120 persones als Caputxins de Figueres

La gala dels Amos de l’Àrea reuneix 120 persones als Caputxins de FigueresEmporda.info

La gala dels premis Amos de l’Àreaha reunit aquest dijous, 30 de juny, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, unes 120 persones. La tradicional cita del futbol altempordanès ha fet un reconeixement a les màximes golejadores i golejadors i als porters i porteres menys golejats dels equips de la comarca.

Un total de setze futbolistes han rebut el guardó que els acredita com a millors golejadors i porters en les diferents categories del futbol comarcal, tant masculines com femenines, des de la Tercera Divisió RFEF fins a la Quarta Catalana. Aquest any, a més, també s'han premiat els esportistes més destacats del Futbol 7.

Com en anteriors edicions, no hi ha faltat un reconeixement destacat dins el món de l’arbitratge. I, pel que fa als clubs, l’organització dels Amos de l’Àrea continua homenatjant les entitats de l’Alt Empordà que durant la temporada en curs celebren el centenari de la seva fundació. 

El Premis Amos de l'Àrea els organitzen el Setmanari de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres i el Consell Esportiu de l’Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona, la complicitat de la Federació Catalana de Futbol i la delegació comarcal del Col·legi d'Àrbitres i el patrocini de Garatge Sala-Alfa Romeo.

Us narrem com s'ha desenvolupat la Festa del Futbol de l'Alt Empordà minut a minut:

El record més especial de la gala dels Amos de l'Àrea 2022 arriba en el moment en què tots els guardonats i els representants de l'organització es reuneixen plegats a l'escenari per fer-se la foto de grup.

Guardonats i organitzadors, plegats a l'escenari dels Caputxins

La cerimònia de lliurament dels Premis Amos de l'Àrea 2022 l'ha tancat l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, fent un recordatori a la importància de l'esport local. "Sovint ens oblidem dels grans jugadors i jugadores que tenim a casa, per això és important celebrar actes com aquest, per poder posar en valor l'esport i els esportistes locals. Hem de sentir els colors dels nostres municipis amb orgull", ha remarcat l'alcaldessa.

L'alcaldessa de Figueres ha enumerat valors de l'esport com són el respecte, la humilitat, la companyonia, el compromís, l'esforç i el treball en equip

Jordi Masquef, com a diputat d'Esports de la Diputació de Girona, ha volgut recordar, amb motiu de la festa del futbol, que s'acaben de complir trenta anys d'una de les més grans gestes de la Unió Esportiva Figueres, ja que fa tres dècades va fregar l'ascens a Primera Divisió. També ha volgut fer memòria d'una altra proesa futbolística del mateix club, de quan el Figueres, estant a Segona Divisió B, va arribar a les semifinals de la Copa del Rei, en la temporada 2001-2002. "Amics com en Carles i la Blanca -adreçant-se a Carles Lloveras i la seva esposa- han narrat aquestes fites en primera persona", ha manifestat Jordi Masquef, el qual ha agraït a l'organització que doni visibilitat al teixit esportiu de la ciutat i de la comarca amb actes com els Amos de l'Àrea.

Jordi Masquef, durant el seu parlament a l'Auditori dels Caputxins

El directiu de la Federació Catalana de Futbol Carles Mallart ha estat present a la gala dels Amos de l'Àrea i també ha intervingut en els parlaments finals de l'acte. Ell ha volgut felicitar públicament tots els guardonats i les guardonades i s'ha volgut dirigir especialment a Carles Lloveras i a la seva esposa, Blanca, que l'ha acompanyat durant la cerimònia en què ha rebut el reconeixement.

Carles Mallart s'ha adreçat a Carles Lloveras per felicitar-lo pel seu reconeixement

Manel Català ha representat el Consell Esportiu de l'Alt Empordà en l'entrega dels guardons futbolístics i, en el seu parlament, ha volgut remarcar que totes aquelles persones que es dediquen a l'esport saben que és "una eina de salut i de cohesió social". "Aquest guardó premia l'esforç i el rendiment de les jugadors i els jugadors, però també dels seus clubs, perquè no cal oblidar que el futbol és un esport d'equip", ha exposat Manel Català.

Manel Català, en representació del Consell Esportiu de l'Alt Empordà, als premis Amos de l'Àrea 2022

El director editorial del Setmanari de l'Alt Empordà, Carles Ayats, ha obert el torn de parlaments per tancar la cerimònia del lliurament dels Premis Amos de l'Àrea. En el seu discurs, ha destacat que "el número 11 i el futbol estan estretament relacionats". I ha fet menció a aquesta xifra, concretament, perquè s'ha celebrat l'onzena edició d'aquesta cita amb el futbol de l'Alt Empordà. "Aquests guardons, amb el pas dels anys, s'han convertit en la festa del futbol", s'ha felicitat Carles Ayats, el qual ha volgut mostrar el seu agraïment no només a totes i tots els guardonats sinó també a les institucions que donen suport als premis i al compromís de Garatge Sala-Alfa Romeo.

Carles Ayats, durant el seu parlament, al final de l'acte als Caputxins

La gala d'entrega de premis Amos de l'Àrea ha comptat amb un al·licient per fer participar tot el públic que s'ha reunit als Caputxins. Durant la cerimònia ha aparegut en més d'una ocasió la imatge del nou Alfa Romeo Tonale, un vehicle que s'ha exhibit a l'entrada de l'antic convent figuerenc. Els organitzadors, per gentilesa del patrocinador Garatge Sala-Alfa Romeo, han volgut donar l’oportunitat a alguna de les persones presents a provar aquest nou model.

Dani Sala, en nom de Garatge Sala-Alfa Romeo, ha estat l'encarregat de lliurar el premi

Els reconeixements dels Amos de l'Àrea inclouen un premi molt especial. Els organitzadors han decidit atorgar el Premi a la Trajectòria, patrocinat per Garatge Sala-Alfa Romeo, a una persona que exemplifica la dedicació a l’esport i, en concret al futbol comarcal, Carles Lloveras.

Nascut a Figueres l’11 de setembre de 1936, Carles Lloveras i Molinet ha dedicat bona part del temps lliure de la seva vida a l’esport, primer com a jugador federat de tennis taula i sempre amb una estreta vinculació al món del futbol comarcal i, molt especialment, a la Unió Esportiva Figueres, on ostenta el carnet número 6. Des de 1967, ha estat secretari, vicesecretari, delegat en futbol base, delegat de premsa i propaganda, vocal, vicepresident i president de la comissió del Centenari (1919-2019).

Per tot això, i molt més, aquest any rep el Premi a la Trajectòria Garatge Sala Alfa Romeo d’aquests Amos de l’Àrea.

Carles Lloveras, visiblement emocionat i admetent que és una persona a la qual li agrada passar desapercebuda, ha parlat sobre la seva infantesa, sobre un temps en què, amb poc menys de 8 anys, anava al camp de les Monges a veure partits de futbol amb els seus pares, els seus oncles i els seus cosins. La seva passió pel futbol l'ha acompanyat tota la vida, si bé l'actual president d'honor de la Unió Esportiva Figueres ha desvetllat una simpàtica anècdota: "Quan era jovenet em vaig dedicar a jugar al ping pong. Vaig arribar a ser sotscampió de Catalunya".

Carles Lloveras, amb Dani Sala

El president de la UE La Jonquera, Joan Budó, puja a l'escenari dels Caputxins per recollir la distinció que anualment els Amos de l'Àrea fan als clubs centenaris de l’Alt Empordà

El club es va fundar l'any 1922 amb el nom de Football Club la Jonquera, en anglès, i era una secció de la Societat la Unió Jonquerenca. La seva trajectòria va ser intermitent fins a la Guerra Civil. Durant els anys quaranta va ser refundat amb el nom actual. Aleshores disputava el campionat amateur. A partir dels anys noranta va passar a categoria territorial. Entre el seus èxits destaquen el Campionat de Segona catalana i l’ascens a Primera, la temporada 2011-2012. La 2015–2016 va pujar a Tercera Divisió. Aquesta temporada ha jugat a Primera Catalana i l’any vinent defensaran els seus colors a Segona.

Joan Budó ha fet un agraïment públic als organitzadors dels Amos de l'Àrea pel reconeixement al club jonquerenc

L'àrbitre Pol Arenas ha estat un dels personatges destacats de la gala dels Amos de l'Àrea 2022. Després de jugar un temps com a futbolista de camp, va fer el canvi a l'arbitratge amb 15 anys. La seva carrera es va accelerar amb bones actuacions que el van portar a Tercera Divisió quan tot just en tenia 19. És un dels col·legiats catalans amb més projecció i aquesta any s’ha guanyat l’accés a Segona Divisió de la Real Federació Espanyola de Futbol la temporada vinent.

En recollir el premi, Pol Arenas ha agraït als organitzadors dels Amos de l'Àrea la tasca de donar visibilitat a la feina dels àrbitres. "És un plaer estar aquí", ha remarcat.

L'àrbitre Pol Arenas dedica unes paraules al públic dels Amos de l'Àrea

Un cop lliurats els guardons als màxims golejadors i golejadores, és el torn de premiar els porters i les porteres menys golejats.

Són els següents:

  • Eder Sánchez

4a Catalana - CE Agullana

Referent sota els pals de l'Agullana amb molta regularitat en una lliga renyida. Ha encaixat 20 gols en 20 partits, amb una mitjana d’1 gol per jornada. Lliura el premi Lluís Ribera.

  • Jordi Taulera Deulofeu

3a Catalana - Roses City FC

Una línia defensiva molt treballada i un bon joc de peus l'han ajudat a mantenir la porteria controlada. Suma 24 gols rebuts en 18 Partits. Lliura el premi Santi Coll.

  • Sergio Feria

2a Catalana - CF Empuriabrava - Castelló

Eficàcia i intuïció defineixen la seva feina. El 2019 va ser Amo de l'Àrea amb el Cadaqués. Ha aconseguit una mitjana de 0,94 gols encaixats, amb 17 Gols en 18 partits. Lliura el premi Manel Català.

  • Albert Quintanas

1a Catalana - FC L'Escala

El jugador de Porqueres ha liderat la porteria de l'Escala amb grans aturades. Ha rebut 29 gols en 28 partits amb una mitjana d’1,38. Lliura el premi Carles Mallart.

  • David Aroca

3a Divisió - CF Peralada

Repeteix com a millor porter dels equips empordanesos de 3a RFEF amb nota alta, havent sumat 26 Gols en 28 partits i una mitjana de 0,93. Lliura el premi Jordi Masquef.

  • Katia Eleonora Reja Giner

2a Catalana - AE Roses

Amb experiència sota els pals de la porteria d'handbol, vol continuar creixent amb els guants a les mans en una temporada amb molta efectivitat per part de tots els equips. Ha encaixat 33 gols en 12 partits, amb una mitjana de 2,70. Lliura el premi Agnès Lladó.

  • Mar Ruiz Galdeano

1a Catalana - UE Figueres

Tot i l'any complicat a Vilatenim, la jugadora formada al Cabanes no ha tirat la tovallola en cap moment.Ha encaixat 59 Gols en 18 partits amb un coeficient de 3,28.Lliura el premi Jordi Masquef.

  • Queralt Frigola

Futbol 7 - CF Camallera

Migcampista vocacional, ha hagut d'aturar pilotes per suplir la lesionada Pati.En set partits només va encaixar 4 gols, amb una mitjana de 0.57. Lliura el premi Agnès Lladó.

Tots els guardonats a l'escenari dels Caputxins

Bàrbara H. Pietryka, jugadora de Futbol 7 al Camallera, recull el seu premi Amos de l'Àrea.

Aquest any ha marcat 32 gols en 20 partits, una espectacular mitjana de 1,6 GPP La davantera d'origen polonès continua sumant gols amb el Camallera. Lliura el premi Agnès Lladó.

Bàrbara H. Pietryka, recollint el premi

Aroa Bravo, jugadora de 1a Catalana a la UE Figueres, també ha estat guardonada als Premis Amos de l'Àrea.

Aroa Bravo és una lluitadora. Aquesta temporada ha ajudat el seu equip a salvar la categoria amb 29 gols en 27 partits. Entrega el premi Jordi Masquef.

Alexandra Cortizo, jugadora de 2a Catalana al CF Esplais, puja a l'escenari dels Caputxins a recollir el seu premi.

La davantera de l'Esplais ha aconseguit 25 gols en 20 Partits, aconseguint més d'un gol per partit. Per segona temporada consecutiva ha estat la màxima golejadora de l'Esplais. Fa l'entrega del guardó Agnès Lladó.

Alexandra Cortizo recull el premi

Adrià Casanova, jugador de 3a RFEF al FC Peralada, recull el guardó de la mà de Jordi Masquef.

El davanter de la Garrotxa ha aconseguit enguany 10 amb l'equip xampanyer Adrià Casanova ha estat el referent en punta del Peralada en aquesta lliga.

Adrià Casanova, recollint el premi

Rep el premi Amos de l'Àrea el futbolista Jam Baldeh Baldeh, de 1a Catalana a FC L'Escala.

Amb la samarreta de l'Escala ha aconseguit 12 gols en 24 partits, una mitjana de 0,5 gols per partit.El seu olfacte golejador continua fi i torna a rebre un premi dels Amos de l'Àrea. Fa l'entrega del premi Carles Mallart.

El futbolista Jam Baldeh Baldeh recull el premi

Pol Compte Rosell, jugador de 2a Catalana al CF Empuriabrava-Castelló també és un dels guardonats.

Ha marcat 13 gols en 19 partits, amb una mitjana de 0,7, gairebé un gol per partit. És sinònim de gol, cada any present a la gala, aquest és el sisè guardó que recull. Fa l'entrega del guardó Manel Català.