Empordà

Empordà

Cristian Ruiz fa un bon balanç del final de temporada

El club prepara el pròxim curs després d'aconseguir la permanència a 1a Catalana

Imatge de la banqueta durant els darrers partits de la temporada | ALBERT GELI

L’Adepaf va començar la temporada amb mals resultats i molts moviments a la banqueta, acabant la fase prèvia del grup 3 de 1a catalana amb un balanç negatiu de 4-18 i últim de la classificació.

El tècnic argentí Cristian Ruiz amb passat al Bàsquet Girona i experiència a la República Dominicana, a l’Argentina i a Itàlia entre d’altres, arribava a l’equip de Figueres al mes de març per agafar les regnes d’un equip desmotivat i en hores baixes. Un bon inici de la segona fase que començava a finals d’abril va entonar l’equip i van ser capaços de salvar la categoria una jornada abans d’acabar la temporada.

Tot i la primera victòria amb el Matadepera a la primera jornada, l’equip de Ruiz no tenia sort amb les lesions, Pol Darnés, el base principal de l’equip es lesionava i es perdia tot el que quedava de temporada. Els germans Juscafresa deixaven el club al cap de pocs dies però tornava Aniol Turró per ajudar l’equip.

Bons reforços i canvi de rumb

Els dos fitxatges procedents de Nigeria han estat molt importants per l’equip. Han jugat amb l’Adepaf les últimes 10 jornades de la temporada fent bons números. Ibrahim Olajuwon (ala-pivot) que ha anotat 20 punts de mitjana i Kingsley Chukwugozie (aler) que n’ha promitjat 7 per partit. Tots dos ja han anunciat la seva renovació amb el club de Figueres. “Són dos jugadors joves molt físics i amb bons fonaments tècnics, han estat dues peces molt importants” comentava Ruiz.

“Els nois es van motivar, es van comprometre i van afrontar la segona fase sabent què els esperava. Han fet un sacrifici important perquè l’equip venia d’una dinàmica negativa, amb el seu esforç ho hem tirat endavant” explicava el tècnic.

El CB Adepaf anunciava la passada setmana dues noves incorporacions pel curs vinent, la del base Guillem Cuadrado, procedent del CB Quart, i la de l’exterior Guillem Díaz, procedent del Bàsquet Vilafant. També s’han fet oficials les renovacions de Marc Juanola que aquest any tornava al club després d’uns anys fora, i d'Ignasi Quintana.

De cares a la propera temporada el primer entrenador de l’Adepaf preveu fer un equip més fort des de l’inici de curs.

Compartir l'article

stats