Segueix-nos a les xarxes socials:

El derbi gironí acaba amb empat en un desenllaç vibrant

El local Guillem Lozano iguala el partit a 24 quan només faltaven tres segons per acabar

El derbi gironí acaba amb empat en un desenllaç vibrantmarc martí

Un derbi és un derbi. El Sarrià arribava al duel després d'un confinament de 10 dies i sense competir des d'abans de Nadal. En canvi, el Bordils es presentava al Pavelló de la UES en el seu millor moment, sense haver perdut encara aquest 2021 -una victòria i un empat. Però un derbi no hi entén de confinaments, classificacions o dinàmiques. En un derbi hi entren altres factors que poden fer decantar la balança cap a algun dels dos cantons en un tres i no res. Un derbi que va ser apassionant fins al final, amb dos conjunts que mai van donar una pilota per perduda i van lluitar fins a l'últim instant. Al final, empat (24-24), en un desenllaç d'infart. La llàstima? Que l'espectador hagués de veure el partit des de darrere una pantalla o per la ràdio, on de ben segur va vibrar amb el seu equip i es va mossegar les ungles amb un desenllaç d'allò més èpic.

Semblava que el conjunt entrenat per Pau Campos s'enduria el duel i es traurien l'espina de la derrota davant els blaus en l'anada en el Blanc-i-verd quan, a falta de 25 segons, a Martí Arnau se li escapava la pilota pels locals i els visitants dominaven (23-24). Però als bordilencs, després d'una bona pressió sarrianenca, van perdre la pilota i van fer que Guillem Lozano -que va acabar amb 10 dianes- es plantés sol davant David Mach per aconseguir el 24-24 definitiu quan faltaven tres segons. Tot i així, els de Campos van tenir l'última oportunitat, amb el temps ja exhaurit, amb una falta directa des de molt lluny que Arnau Palahí va estavellar a la tanca defensiva. En un derbi èpic que «esperem que sigui l'últim que s'hagi de jugar sense públic», explicava Pau Campos.

Un partit que va tenir el conjunt local com a dominador en la primera meitat i que va sorprendre en l'inici amb una defensa 5-1 que va desactivar a Palahí. Amb la primera exclusió de Martí Arnau, aquesta defensa es va acabar, i el jugador blanc-i-verd -que va acabar amb 9 gols- va començar a fer de les seves. Tot i així, semblava que era l'únic jugador visitant que feia trontollar la defensa local, molt sòlida i amb un immens Antonio Moreno sota pals. Això va permetre als de Salva Puig agafar un avantatge de quatre gols (11-7). El Bordils no es volia rendir tan fàcilment i va sumar un plus en defensa per aconseguir igualar el partit a 11 i marxar al descans amb encara tot per decidir (13-12).

En la represa, Moreno va tornar a estar molt fi a la porteria, i el Sarrià es va tornar a escapar a quatre gols (19-15) aprofitant les exclusions dels jugadors visitants. Però, de nou, els visitants van reaccionar i es van tornar a posar dins el partit (20-20), també gràcies a les intervencions de David Mach. Fins i tot, van entrar en els últims dos minuts amb avantatge de dos gols (22-24) després d'un llançament des dels set metres de Josep Reixach i l'expulsió del local Roc Segarra. I encara quedava per veure un final vibrant, amb un Sarrià que va saber jugar millor amb els nervis per treure l'empat.

Prem per veure més contingut per a tu