Segueix-nos a les xarxes socials:

El Barça serà l'únic català de Primera trenta anys després de l'últim precedent

Els blaugranes es queden sols pel descens de l'Espanyol i l'ascens frustrat per l'Elx del Girona

El Barça serà l'únic català de Primera trenta anys després de l'últim precedentaniol resclosa

La derrota del Girona contra l'Elx manté els de Montilivi per segon any seguit a Segona i, al mateix temps, deixa el Barcelona com a únic representant català a Primera després del descens de l'Espanyol.

Des de la temporada 1989-1990, el Barcelona sempre havia estat acompanyat per algun altre conjunt català en la màxima categoria. L'Espanyol va jugar a Segona en la 1993-1994 i va ser el Lleida qui va estar a Primera.

De fet, sense anar més lluny en els cursos 2017-2018 i 2018-2019, Catalunya va tenir tres conjunts a Primera: Barcelona, Espanyol i Girona. L'anterior precedent va tenir lloc el 2006-2007, quan va ser el Nàstic de Tarragona qui va acompanyar els blaugranes i els blanc-i-blaus a la màxima divisió espanyola.

El rècord es va aconseguir en la temporada 1947-1948, quan van coincidir a Primera quatre conjunts catalans: Barcelona, Espanyol, Nàstic i Sabadell.

La resta de clubs de Catalunya que alguna vegada han jugat en l'elit del futbol espanyol són el Lleida, l'Europa i el Club Deportiu Condal, que quan va pujar a Primera en la temporada 1955-1956 va haver de deixar de ser el filial del Barcelona.

La temporada vinent, la Federació Catalana de Futbol tindrà tres clubs a Segona: Espanyol, Girona i Sabadell.

Prem per veure més contingut per a tu