Segueix-nos a les xarxes socials:

Fontajau torna a ser d'Eurolliga

La victòria contra el Praga de Laia Palau, Tija Andusic, Sonja Petrovic i Marta Xargay del febrer del 2016 és l'últim partit de la màxima competició europea que s'ha disputat al pavelló gironí Demà, camí de quatre anys més tard, l'Uni rebrà el Sopron

3 de febrer del 2016. Ara fa més de tres anys i mig, Fontajau va viure el que seria el seu darrer partit d'Eurolliga amb una inesperada victòria de l'Spar Citylift Girona, llavors encara amb Miguel Àngel Ortega a la banqueta, contra un Praga on hi havia Laia Palau (3 punts i 9 assistències), Tija Andusic (cap minut), la gironina Marta Xargay (0 punts) i una Sonja Petrovic que, tot i ser a Fontajau, no es va ni canviar per unes molèsties a l'espatlla. L'Uni es va emportar la victòria amb la veterana Vita Kuktiene de màxima anotadora i amb 15 rebots de la seva compatriota Lina Pikciute en un ajustat final amb un triple de Noe Jordana i un bàsquet després de rebot ofensiu de Knezevic (54-52). El Praga, que llavors era el vigent campió d'Europa i que aquella temporada, un cop recuperada Petrovic, acabaria tornant a disputar la Final Four, no va jugar precisament un gran partit aquell mes de febrer a Girona contra un Uni que, amb la derrota d'una setmana més tard a Bourges, tancaria la seva primera experiència a l'Eurolliga com a cuer del seu grup.

31 d'octubre de 2019. Demà, l'Spar Citylift Girona rebrà el Sopron hongarès en el retorn de l'Eurolliga a Fontajau. Després de tres bones experiències a l'Eurocup, culminades amb les històriques semifinals de la temporada passada, l'Uni ha tornat a la màxima competició i ha arrencat amb dos partits, i dues derrotes, lluny de Fontajau contra Fenerbahçe i Lió. Demà toca el Sopron, un participant en les dues últimes Final Four i que ha guanyat els seus dos primers partits, i que s'afegeix a la llista de 7 equips que van passar per Fontajau en aquella primera experiència a l'Eurolliga del curs 2015/16: Wisla Cracòvia, Ekaterinburg, Bourges, Nadezhda Orenburg, Castors Braine, Agü Spor i Praga. Aquesta temporada, l'Uni no repetirà cap rival d'aquell any perquè, curiosament, cinc d'ells han anat a caure a l'altre grup (Praga, Ekaterinburg, Orenburg, Castors Braine i Bourges), mentre que, dels altres dos, un juga l'Eurocup (Agü Spor) i l'altre no disputa competició europea (Wisla Cracòvia).

En aquella primera experiència a l'Eurolliga, l'Uni va guanyar quatre dels set partits que va disputar a Fontajau i, en canvi, va perdre tots els partits com a visitant. A Fontajau van caure el Wisla Cracòvia, amb 11 punts i 12 rebots d'Artemis Spanou i dos atacs finals fallats per les poloneses que hauria canviat la història; el Castors Braine en un gran partit de Noe Jordana, 23 punts amb 7 triples, que va salvar el cap, només temporalment a Miguel Ángel Ortega; l'Agü Spor (25 punts de Krisi Givens); i el Praga en el fins demà últim partit de l'Eurolliga que s'ha jugat a Fontajau. En les tres derrotes -Ekaterinburg, Nadezdha i Bourges- destaquen l'espectacular duel anotador entre Chelsea Gray (20) i la mítica Diana Taurasi (36) en l'ajustada victòria del potent equip rus a Fontajau (72-76).

Prem per veure més contingut per a tu