Segueix-nos a les xarxes socials:

Vol indoor

El rosinc David Garcia, del «kitesurf», a llençar-se pel túnel de vent

Té 38 anys i amb el Windoor d'Empuriabrava va debutar en els The Wind Games després de formar-se com a instructor

El rosinc David Garcia, del «kitesurf», a llençar-se pel túnel de ventWINDOOR

David Garcia remenava instal·lacions elèctriques, d’aigua i de gas, el que es coneix com a lampista, fins que fa quatre anys va optar per fer un canvi laboral. Era autònom i, quan va provar de llençar-se pel Túnel de Vent d’Empuriabrava, a través d’un regal d’un amic, va decidir que a partir d’aquell moment no tornaria a canviar més bombetes. Va fer el curs d’entrenador i el van agafar. «Me la vaig jugar una mica», recorda. Ara, aquest rosinc de 38 anys ha fet un pas més i és el darrer competidor de l’Alt Empordà que fitxa el Windoor d’Empuriabrava per endinsar-se i fer filigranes pel túnel de vent vertical.

La seva posada en escena oficial en vol indoor va ser a principis de febrer, coincidint amb la sisena edició dels The Wind Games que van tenir lloc en el mateix complex castelloní. Garcia va participar en 2 Way Dynamic fent parella amb la barcelonina Anna Cabré. «Va ser emocionant i, per ser el primer cop, va anar molt bé, vam estar entrenant dos mesos i mig abans», apunta Garcia, que defineix la seva prova, 2WD, de la següent manera: «És per parelles, un va primer i l’altre segon i has de seguir una rutina que se selecciona abans de la competició. I també has de fer uns moviments obligatoris el més ràpid possible».

El pas d’instructor a volador

El pas d’instructor a voladorEl volador altempordanès ha seguit les mateixes passes que havien fet altres altempordanesos com el fluvianenc Àlex González, de 28 anys, i el figuerenc Dani Gallego, de 25, que després d’iniciar-se com a instructors van passar a la competició. «Treballava en el túnel, em van proposar competir i em vaig animar», afegeix Garcia. Ensenya als novells com s’han de moure per dins del túnel -la seva jornada laboral és de vuit hores- i ara, després de debutar en competició -entrena un parell d’hores a la setmana-, té la intenció de seguir en proves, com el proper l’Open de França, el març.

També fa paracaigudisme

També fa paracaigudismeA més de ser entrenador en el Windoor, als estius també ense­nya a surfejar a la piscina del Wave Club, situat just al costat del Túnel de Vent. Ara bé, abans ja estava vinculat amb les onades, sent tècnic de kitesurf en clubs d’Empuriabrava i de Sant Pere Pescador.

Això de volar l’apassiona i ja no té aturador: «El vol indoor, per mi, és un esport increïble, ja que volar és el somni de qualsevol persona. També faig paracaigudisme, però em quedo amb el túnel», conclou.

Prem per veure més contingut per a tu