Segueix-nos a les xarxes socials:

«De sobte no serem en Pau Gasol, però esperem tenir visibilitat»

Laia Palau i Bea Sánchez s'incorporen als entrenaments de l'Spar Citylift Girona després del seu bronze Mundial, preveient que les bones actuacions de la selecció espanyola i l'augment de la inversió econòmica a la lliga faran que «cada cop hi hagi més mirades sobre nosaltres»

«De sobte no serem en Pau Gasol, però esperem tenir visibilitat»aniol resclosa

Diumenge van guanyar la medalla de bronze amb la selecció espanyola en el Mundial de Tenerife. Després de la celebració, recepcions institucionals, passar per casa a canviar la maleta, ahir ja eren a Girona entrenant-se amb l'Spar Citylift de cara a la primera final de la temporada, la de demà passat, diumenge, a Fontajau contra el Cadí amb el títol de la Lliga Catalana en joc. «És clar que no hem tingut temps de desconnectar, però això és sempre així...», reconeixia la veterana Laia Palau, que, amb Èric Surís al fons de la sala de premsa, no es va estalviar la broma que les seves companyes «corren molt». Palau té clar que «aterrem en un equip que ja està ben treballat i arribem disposades a adaptar-nos el més ràpid possible, a competir, a guanyar diumenge i si també podem guanyar dimecres (Supercopa contra l'Avenida), també fantàstic». Al seu costat, l'expivot del Ferrol Bea Sánchez tenia clar que «venir aquí és un pas endavant a la meva carrera i tenia ganes d'arribar per estar amb les noves companyes, competir, lluitar pels títols, jugar a Europa...»

Laia Palau i Bea Sánchez van van viure, i patir, en primera persona l'exhibició de l'australiana Liz Cambage en la semifinal del Mundial. «Era un partit que es podria haver guanyat, però si tu tens en Messi al teu equip i té un bon dia, doncs tot és complicat. Cambage és una jugadora molt determinant i Austràlia, encara que tothom pregunta sempre pels Estats Units, és una selecció que està al nostre mateix nivell», va recordar Palau, que, però, va deixar clar que «estem molt contentes amb el bronze, hem fet una molt bona feina en aquest mundial».

Les bones actuacions de la selecció espanyola en el marc d'un bàsquet femení que, tot i el clar domini dels Estats Units, és cada cop més competitiu, també acabarà repercutint a la lliga espanyola a parer, per exemple, d'una Bea Sánchez que s'ha treballat molt la seva carrera a clubs com Ferrol, Bembibre, Avilés o Canàries. «En el mundial s'han vist equips com França, Canadà o Bèlgica que podien guanyar tothom tot i no acabar en el podi, i a la lliga crec que cada cop també està passant més amb molts més equips que poden guanyar partits i ser competitius», va dir ahir Bea Sánchez, mentre Laia Palau apuntava: «des del meu desconeixement de la lliga perquè porto molts anys fora», que projectes «com el de Girona, que ha fet un pas més d'ambició, o el de València, només veient les instal·lacions que tenen allà, són molt benvinguts». Un major nivell a la competició que hauria de servir perquè el bàsquet femení enganxés, almenys alguna part, de les bones xifres d'audiències que van tenir els partits de la selecció espanyola en el recent mundial. «Tant de bo, cada cop hi ha més mirades posades en nosaltres... De sobte tampoc serem en Pau Gasol, però si la lliga és cada cop més potent, això farà que tinguem més visibilitat», va dir Palau.

Prem per veure més contingut per a tu