Segueix-nos a les xarxes socials:

La influència de Vílchez, ben present en el nou Figueres

Chicho, presentat ahir com a flamant tècnic de la Unió, va assegurar que intentarà mantenir «la idea futbolística» del seu predecessor

La influència de Vílchez, ben present en el nou Figueresmarc martí

Més que un punt i final, la Unió escriu un punt i a part en la seva història. Donada per tancada l'etapa d'Eduardo Vílchez al capdavant de l'entitat, a Figueres se n'obre ara una de nove, però ben influenciada pel seu passat més recent. Narcís Pèlach Chicho, als seus 27 anys, ha decidit penjar les botes i acceptar un repte amb majúscules. Se li ha presentat al davant l'oportunitat d'entrenar a un equip de la Tercera Divisió i no s'ho va haver de pensar massa abans d'acceptar. Ahir, va ser presentat a Vilatenim. Acompanyat pel president José Antonio Revilla i pel director esportiu Adam Fontes, no va fer més que agrair l'aposta del club, alhora que repetia sense cansar-se que la influència de Vílchez estarà molt present en el projecte que tot just acaba de posar la seva primera pedra.

El mateix Revilla va ser el primer a recordar l'entrenador sortint, de qui va lloar la «gran tasca» en aquests últims 19 mesos a Figueres. «No tenim cap crítica cap a ell. Hem cregut convenient canviar la figura del tècnic, però la línia a seguir és la seva i ho agafem com a punt de partida», deia abans de cedir la paraula a Chicho. El gironí va encetar el seu discurs subratllant la «difícil, valenta i arriscada» decisió dels dirigents de posar «una persona tan jove» al capdavant de la plantilla. I?es va afanyar a parlar novament de Vílchez i de com n'és de present l'anterior entrenador en la seva manera d'entendre el futbol. «La meva idea és la de ser ptoagonistes en el joc. Té molt a veure amb el que s'ha viscut aquí durant aquest últim any i mig amb l'Eduardo. El club ha quedat molt content amb el que s'ha vist i jo també. Estic influenciat per tot allò que m'ha ensenyat. Ha estat un pare futbolístic per a mi. Sempre m'ha ajudat molt i ara és ell el que m'ha animat a provar-ho».

Fins ara tècnic del juvenil A blanc-i-blau, a Chicho el va sorprendre d'entrada que el club apostés per ell per entrenar a Tercera. «Quan t'ho proposen, primer t'espantes una mica, però les reaccions tan positives dels companys m'han fet sentir orgullós i m'han donat a entendre que això pot funcionar», confessava ahir, afegint que «això era molt important per a mi, encara que els protagonistes són ells», referint-se a la resta dels jugadors.

Per si algú tenia dubtes sobre les capacitats del gironí per entrenar, el director esportiu Adam Fontes va tranquil·litzar la parròquia:?«És una persona preparada. Al futbol modest hem vist exemples en els que s'aposta per jugadors joves, de la casa i amb conixements». «Sabem que té els seus riscos, però també avantatges. Per il·lusió, ningú ens guanyarà», completava el president Revilla.

Chicho, que comptarà amb el mateix cos tècnic i que disposa del tercer nivell de l'Escola d'Entrenadors un cop ha decidit retirar-se dels terrenys de joc, ha signat per una temporada i aquest últm curs ha ascendit el juvenil A?del Figueres a la Lliga Nacional.

Prem per veure més contingut per a tu