Segueix-nos a les xarxes socials:

Bàsquet

L'Uni Girona es nodreix del planter del bàsquet altempordanès

Una quinzena de jugadores de l'Alt Empordà han competit aquesta temporada amb el club gironí

L'Uni Girona es nodreix del planter del bàsquet altempordanèsUNI GIRONA

El títol de campió de lliga del primer equip de l´Uni Girona, a l´abril passat, tenia la rosinca Anna Jòdar com a representant altempordanesa. Al darrere, el paper local en el club gironí s´extén àmpliament, començant pel coordinador, el castelloní Pere Puig, i acabant per la base. Entre el júnior i el preinfantil, l´Uni Girona compta amb una quinzena de noies de l´Alt Empordà, comarca de la zona que més nodreix el club de Fontajau. La feina d´equips com el Roses, Adepaf, Grifeu, l´Escala, Escolàpies o Vilafant no ha passat desapercebut pel potent club gironí.

Amb el mirall d´aquell equip de la Casera i Adepaf que a la dècada dels vuitanta va brillar a la màxima categoria estatal, avui en dia el futur del bàsquet femení altempordanès passa per a la base, tant a casa com a fora. Per exemple, l´equip de l´Uni que més es beneficia del factor altempordanès és el preinfantil, amb set noies: les figuerenques Maria Artigas i Estel Mallol, les rosinques Núria Gascón i Gisela Juan, la llançanenca Aina Baus, la viladamatenca Abril Bernard i la garriguellenca Rosa Sabater. Per sobre d´aquest conjunt hi ha l´infantil, amb Laia Moya i Laia Gualde, de Roses. En categoria cadet, repartides en diferents categories, l´Uni compta amb Júlia Garriga i Paula Reñé (Figueres) i Gemma No i Khady Cisse (Cabanes), mentre el júnior és completat per la rosinca Gemma Recasens i la santperenca Blanca Casamort.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Prem per veure més contingut per a tu