Segueix-nos a les xarxes socials:

Windsurf

Paré, del GEN Roses, millor debutant al circuit mundial

El regatista osonenc del club rosinc s'ha convertit en el windsurfista més jove entre els 30 primers del raànquing mundial absolut en la categoria d'onades, tot i ser encara júnior i debutant

El windsurfista del GEN Roses, Marc Pare?, de nome?s 16 anys, ha tancat el seu debut al Campionat del Mo?n de windsurf com el millor debutant i la millor promesa europea d´aquest 2014. Quan nome?s resten dues proves per concloure el circuit de la PWA (Professional Windsurf Association), en les quals no participara? perque? es duen a terme a l´altre punta del planeta -Hawai i Nova Caledonia-, Marc Pare? s´ha convertit en el windsurfista me?s jove entre els 30 primers del ra?nquing mundial absolut en la categoria d´onades (waves), tot i ser encara ju?nior i debutant.

Marc Pare? ocupa el lloc 28e? de la classificacio? de la PWA en onades (waves) i e?s dels pocs que competeix en dues disciplines de les que formen el circuit, onades i esla?lom -en aquesta darrera es va estrenar en el Campionat del Mo?n GP Catalunya-Costa Brava-2013.

La progressio? del windsurfista del GEN Roses ha estat imparable, explotant en el Campionat d´Espanya 2014, durant el qual es va proclamar campio? juvenil en totes les especialitats i va obtenir un tercer lloc en la classificacio? general absoluta (4t en esla?lom; 5e? en freestyle i 7e? en onades). Aquests bons resultats en els estatals van portar a Marc Pare? i el seu equip a plantejar-se la seva participacio? a un major nombre de proves del circuit de la PWA (fins llavors nome?s havia competit al Gran Premi Catalunya-Costa Brava). Les dues competicions

escollides -per proximitat i recursos econo?mics- van ser Klitmoller (Dinamarca) i La Torche (Franc?a), en les quals nome?s es van celebrar competicions d´onades. A Dinamarca, Pare? va debutar en onades per primera vegada, aconseguint passar els trails -pre?vies- i classificar-se per a la competicio? principal, oferint un espectacular heat (duel) contra el dues vegades campio? del mo?n Philip Ko?ster, i aconseguir finalment una merito?ria dissetena posicio?. A Franc?a -fa nome?s una setmana- Marc Pare? va fer un pas me?s: va passar els trails i va guanyar per primera vegada un heat de la competicio? oficial. Marc Pare? resumeix el seu debut a la PWA 2014: "havia entrenat molt i sabi?em que arriba?vem be?, pero? no podi?em esperar aquests resultats tant bons. El nivell e?s molt alt i hi ha molta compete?ncia, so?n els millors windsurfistes del mo?n, amb molta experie?ncia i jo so?c el me?s jove". De cara al futur, el windsurfista del GEN Roses explica que "l´any vinent intentarem fer me?s proves del circuit, pero? e?s molt car i ens caldra? buscar patrocinadors. Jo em preparare? a fons per arribar en les millors condicions".