Segueix-nos a les xarxes socials:

Maverick explica l'accident: "Vaig superar el límit i vaig sortir disparat"

El pilot rep l'alta després de l'operació i tant ell com el metge diuen que competirà a Qatar

Maverick explica l'accident: "Vaig superar el límit i vaig sortir disparat"alejandro garcía/efe

Maverick Viñales (Team Calvo, KTM) va mostrar-se convençut ahir de poder estar a punt per l'inici del Mundial de Moto3 a Qatar, el 7 d'abril que ve, després d'haver estat intervingut amb èxit d'una amputació traumàtica de la falange distal del dit anular de la mà dreta. El pilot gironí va caure dimecres durant els entrenaments oficials a Jerez, i va patir un traumatisme que li va provocar "la pèrdua de l'ungla i de la punta del dit, gairebé mitja falange, així com de la pell que recobria aquesta zona", va explicar el doctor Xavier Mir, de l'Hospital Dexeus.

Mir va detallar que, mitjançant una operació microquirúrgica, al pilot se li ha realitzat un penjoll cutani per translació, que consisteix en un "penjoll de pell del propi dit, amb forma triangular, que s'ha estirat cap a dalt per recobrir la punta del dit. Maverick tindrà sensibilitat i mobilitat quan agafi l'empunyadura de la motocicleta", va dir el metge. Viñales, que va rebre l'alta ahir mateix i que haurà de passar revisions mèdiques dilluns i dimecres que ve, va admetre que es va espantar molt després de l'accident "en veure que no tenia dit" però ara està convençut de ser a Qatar: "si tot va bé, podré córrer la primera prova del Mundial. Encara que estigui al cinquanta per cent. Si no ens afecta la lesió, estarem al davant i donant guerra".

Viñales va intentar explicar com es va produir l'accident: "Vaig sobrepassar el límit i vaig sortir disparat. S'aprèn que les motos són perilloses. Però no m'afectarà per a res i quan pugi a la moto tornaré a agafar-la amb les mateixes ganes", va assegurar.

Prem per veure més contingut per a tu