Segueix-nos a les xarxes socials:

En directe

Última actualització 22:58

Eleccions municipals 2023 a l'Alt Empordà, en directe: Majoria absoluta per a Jordi Masquef a Figueres

Eleccions municipals 2023 a l'Alt Empordà, en directe: Majoria absoluta per a Jordi Masquef a FigueresSanti Coll

Tota la informació de la jornada i de les eleccions municipals a l'Alt Empordà.

El Port de la Selva torna a confiar en Josep Maria Cervera per a governar

Pere Moradell, alcalde de Torroela de Fluvià des de 1979, torna a guanyar les eleccions

Marius Vergés es converteix en el nou alcalde de Llers amb un resultat molt ajustat

Com era d'esperar, el vot ha quedat molt fraccionat entre les vuit candidatures que es presentaven a Roses. L'actual alcalde i alcaldable d'ERC, Joan Plana, ha vist com la seva formació empatava a quatre regidors amb el PSC de Josep Maria Martínez en un plenari amb disset representants. Els socialistes han passat per davant de Junts de Sílvia Ripoll, que ha perdut un esgraó. Lliures, en canvi, ha doblat la seva representativitat i Fèlix Llorens (Gent de Roses, Tots per l'Empordà) ha conservat els dos que tenia. També es manté el PP de Manel Escobar i apareix, com a novetat, Vox, amb Ignasi Mulleras.

Majoria absoluta per a Jordi Masquef a Figueres

Joan Hurtós seguirà com a alcalde de Borrassà

Miquel Brugat serà el nou alcalde de Peralada en substitució de Pere Torrent

Els primers resultats donen majoria absoluta a Jordi Masquef a Figueres que recuperaria l'alcaldia.

Eleccions Municipals 2023. La participació cau gairebé 12 punts a l'Escala

Dades de participació de les 18:00 hores a Figueres, Roses, Castelló d'Empúries, l'Escala, Llançà, la Jonquera, Vilafant i Vilamalla

Dades de participació a les eleccions municipals 2023 a les 18h

A les sis de la tarda, a les comarques gironines la participació se situa al 44,17%, un 8,67% menys que a les eleccions del 2019

Dades de participació de les 14:00 hores a Figueres, Roses, Castelló d'Empúries, l'Escala, Llançà, la Jonquera, Vilafant i Vilamalla

| TRAMUNTANA TV

Junts i ERC pugnaran per la presidència de la Diputació

Són els que presenten més llistes, els que han obtingut millors resultats en les últimes eleccions i els que, per tant, es disputaran un dels grans caramels de la jornada electoral: la presidència de la Diputació de Girona. Es tracta de Junts i ERC, els dos partits independentistes que avui confrontaran la seva estratègia a les urnes però que durant l’últim mandat han governat conjuntament la Diputació enmig d’un ambient molt plàcid

El 29,56% del cens ha votat a Figueres, 3,41 punts menys que el 2019

Aquesta és una tendència compartida a la resta de capitals de demarcació. En concret, a la Bisbal d'Empordà ha votat el 30,71% (-6,17); a Santa Coloma de Farners, el 27,34% (-6,56); a Olot, el 26,72% (-10,52) i a Banyoles, el 32,82% (-7,51). Ripoll és l'única capital de comarca on s'ha votat més que en les darreres eleccions a aquesta hora: ho ha fet el 35,59% del cens, amb un augment de 0,26 punts.

La participació en les municipals a Catalunya se situa en el 32,3% a les 14 hores, 3,4 punts menys que el 2019

La participació en les eleccions municipals a Catalunya se situa en el 32,31% a les 14 hores, el que suposa un descens de 3,38 punts respecte als comicis de fa quatre anys. Llavors la dada va ser del 35,69%. El 2019 van coincidir en una mateixa cita eleccions municipals i europees. Pel que fa a les dades del global de l’Estat, han votat a les dues el 36,7% dels electors. En aquest cas, a diferència de les xifres de Catalunya, es produeix un increment de la participació d’1,6 punts respecte a la convocatòria electoral de fa quatre anys, quan a aquesta hora havien exercit el seu dret a vot el 35,1% dels electors.

Aragonès fa una crida a la participació "de tota la ciutadania": "Els ajuntaments són importants pel present i el futur"

El president del Govern, Pere Aragonès, fa una crida a la participació "de tota la ciutadania" i espera que els nous consistoris es posin a treballar "ben aviat" per millorar les condicions de vida de la població. "Els ajuntaments són molt importants pel present, per les transformacions que s'han de fer, i pel futur", ha afirmat. El cap de l'executiu català ha anat a votar cap a quarts d'onze del matí d'aquest diumenge a l'Institut Joan Coromines, a Pineda de Mar, acompanyat de la seva dona i la seva filla. Preguntat per què espera de la jornada, Aragonès ha assegurat que espera una "alta participació" en aquests comicis.

Els col·legis electorals d'arreu de l'Estat obren amb "absoluta normalitat"

Els col·legis electorals d'arreu de l'Estat han obert amb "absoluta normalitat" a les nou del matí, excepte els de les Illes Canàries que ho han fet una hora més tard. Segons ha detallat la subsecretària del Ministeri d'Interior, Isabel Goicoechea, ja s'han constituït el 99,8% de les 60.542 meses electorals on estan cridades a votar més de 35,5 milions de ciutadans espanyols. Per la seva banda, el secretari de Comunicació, Francesc Vallès, la jornada també ha començat amb normalitat a Melilla, un dels territoris on s'investiga una presumpta compra de vots. El govern espanyol té previst donar més detalls a partir de dos quarts de tres del migdia, on ja podrà oferir la primera dada de participació corresponent a les 14h.