Segueix-nos a les xarxes socials:

Mercat laboral

L’ocupació continua a l’alça, aliena a la guerra: 140.000 d’ocupats més al març

Mai al país hi ha hagut tanta gent donada d’alta i cotitzant de manera simultània a la Seguretat Social

L’ocupació continua a l’alça, aliena a la guerra: 140.000 d’ocupats més al març

El mercat laboral espanyol manté la seva tendència a l’alça, aliè de moment a les seqüeles econòmiques de la guerra d’Ucraïna. El mes de març va tancar amb 140.231 ocupats més que al febrer –una xifra semblant a les registrades en el lustre previ a la irrupció del coronavirus–. La contractació indefinida arriba al 30,7% del total dels nous contractes i l’atur baixa en 2.921 persones el mes de març, segons les dades publicades pel Govern central aquest dilluns.

Espanya va arribar al març a un total de 19,83 milions de treballadors en actiu. Mai al país hi ha hagut tanta gent donada d’alta i cotitzant de manera simultània a la Seguretat Social. Això és fruit que, des que va començar la pandèmia, l’ocupació ha registrat 20 de 23 mesos de creixement i únicament tres en números vermells, coincidint aquests últims amb les sempre fatídiques pujades de gener i l’agost del 2021, en què el final d’una campanya d’agost a mig gas va deixar un saldo negatiu.

No obstant, darrere d’aquestes xifres absolutes que conviden a l’optimisme n’hi ha altres que criden a la prudència. Després d’aquest llarg esprint del mercat laboral per no només recuperar-se del cop de la pandèmia, sinó per també créixer, hi ha signes de clar esgotament. Les xifres d’ocupació desestacionalitzada, que a Espanya no és menor, revelen que el març va generar menys ocupació neta que el febrer, que ja havia generat menys ocupació neta que el gener.

Prem per veure més contingut per a tu