Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres / Llançà

Endesa inverteix 3,9 MEUR en infraestructura en dos municipis de l'Alt Empordà

El pla inclou la instal·lació d'un segon transformador a la subestació de Llançà i la renovació del parc de mitjana tensió de la subestació de Figueres

Endesa inverteix 3,9 MEUR en infraestructura en dos municipis de l'Alt EmpordàACN

Endesa preveu invertir més de 82 milions d'euros (MEUR) a les comarques gironines durant el trienni 2021-2023. Les actuacions se centraran en tres eixos: renovar i ampliar infraestructures elèctriques, impulsar l'automatització de la xarxa (per millorar la resposta en cas d'avaries) i instal·lar sensors i digitalitzar fins a 1.086 centres de transformació. Entre els projectes destacats, Endesa hi inclou la instal·lació d'un segon transformador a la subestació de Llançà per augmentar-ne la potència i renovarà el parc de mitjana tensió de la subestació de Figueres.

El pla de la companyia per al trienni 2021-2023, que la Generalitat ja ha avalat, inclou inversions que sumen 694 MEUR arreu de Catalunya. I d'aquests, les comarques gironines se n'enduran més de 82. Segons subratlla Endesa, gràcies a aquestes obres i millores a la xarxa, se'n veuran beneficiats més de 480.000 clients de la demarcació.

La planificació per al proper trienni pivota al voltant de tres eixos bàsics. Per una banda, renovar, ampliar i millorar les infraestructures elèctriques per reforçar el servei al territori. És dins aquest bloc on s'hi inclouen les obres a les subestacions de Llançà i Figueres.

En el cas de Llançà, Endesa ampliarà la potència de la subestació amb una nova entrada i sortida de la línia de 132 kV que l'alimenta. A més, s'hi instal·larà un nou transformador (que rebaixarà la tensió fins als 25 kV). I a Figueres, la companyia renovarà tecnològicament el parc de mitjana tensió de la subestació. Una millora que, a més de l'Alt Empordà, també beneficiarà abonats del Pla de l'Estany.

Aquestes dues obres es preveuen enllestir ja l'any vinent. La inversió a la subestació de Figueres serà de més de 2,1 MEUR; i a la de Llançà, de més d'1,8 MEUR.

Prem per veure més contingut per a tu