Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses

L'Almadraba Park de Roses celebra mig segle d'història

L'acte commemoratiu programat s'ha ajornat per l'estat d'alarma

L'Almadraba Park de Roses celebra mig segle d'històriaALMADRABA PARK

En el món de la restauració, celebrar 50 anys no és tasca fàcil i per això, quan s'hi arriba, és un bon motiu per a dir-ho ben alt. L'hotel rosinc de quatre estrelles Almadraba Park va celebrar cinc dècades el 4 de maig passat. Per primera vegada en la seva història, i sense que ningú s'ho pogués imaginar, arribava aquesta data i l'hotel estava temporalment tancat per l'estat d'alarma decretat per la pandèmia de la Covid-19. Però precisament aquests 50 anys permeten l'impuls i la força necessaris per adaptar-se a la situació i reobrir quan es pugui. «Aquesta temporada serà més curta i per no parlar-ne gaire, però el 2021 tornarem a tenir el turisme de sempre», assegura en Jaume Subirós, que actualment està al capdavant del negoci, juntament amb els seus fills Jordi, Albert i Lluís.

Quan tot torni a la normalitat i es puguin recuperar els esdeveniments, la família Subirós i Mercader té previst ajornar el gran acte que havia preparat per a l'aniversari, «a la tardor, l'any vinent o quan es pugui». Subirós explica que la intenció era celebrar-ho en un dels amplis espais de l'Almadraba Park amb «proveïdors, companys de gremi, amics i família». A l'acte també es volia fer la presentació oficial del llibre de la història de l'hotel, escrit per en Xavier Febrés, «detalla com ha evolucionat el negoci i a més fa una inclusió, no només amb el paratge de l'Almadrava, sinó també amb el cap de Creus», descriu el propietari.

Subirós qualifica el negoci familiar d'«esplèndid» i té clar que s'han pogut sumar cinc dècades «treballant, treballant i treballant, no hi ha cap secret». Ell va començar a treballar-hi l'any 1969 fent dos mesos de la temporada d'estiu, després va marxar a Barcelona i no va tornar fins dos anys després. L'Almadraba Park ja s'havia inaugurat oficialment l'any 70. El seu impulsor, Josep Mercader, va morir nou anys després i va deixar dues filles (Anna Maria i Lídia) i dos negocis: l'Almadraba Park i l'Hotel Empordà, de Figueres. Subirós i la seva dona, Anna Maria, van agafar el timó del negoci i des de llavors han mantingut el rumb.

Prem per veure més contingut per a tu