Segueix-nos a les xarxes socials:

Fortià

L'Assecador de l'Empordà celebra trenta anys amb una jornada per la pagesia

L'acte està programat per al dijous 6 de juny, i tindrà lloc a les seves instal·lacions de Fortià

L'Assecador Comunitari de l'Empordà de Fortià celebra trenta anys amb una jornada encarada als pagesos i les pageses del territori. La trobada es farà el dijous 6 de juny, de dos quarts d'onze del matí fins a les dues del migdia, i les inscripcions estan obertes fins al dilluns 3.

L'acte inclou tres ponències relacionades amb el món rural, com són: La gestió dels regadius i les necessitats dels ecosistemes: una oportunitat de futur, de Diego Moxó; Reg i futur. Reflexions: situació actual i problemàtica, d'Antoni Pané; i Pagesos? no, empresaris agrícoles!, de Pere Ballart, el gerent de l'empresa. L'acte comptarà amb la presència de la consellera Teresa Jordà.

El responsable recorda les primeres passes a l'Assecador: «Era l'any 1989 quan un centenar de pagesos vam unir esforços perquè no volíem dependre de comerciants i empreses». L'objectiu de la formació d'aquesta institució va ser que volien evitar intermediaris, millorar les condicions i preus, i, sobretot, evitar la competència deslleial que es donava al sector.

Al llarg dels anys, el negoci s'ha convertit en l'entitat de referència del sector de la pagesia de l'Alt Empordà.

Prem per veure més contingut per a tu