Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Microcrèdits per emprenedors

Impulsen a l'Alt Empordà el primer projecte de microcrèdits de Catalunya en àmbit supramunicipal

MicroBank, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Creu Roja Girona i els ajuntaments de Roses (Alt Empordà) i Figueres han signat aquest dilluns el seu primer acord de col·laboració, amb l'objectiu de facilitar l'accés al finançament a qui ho necessiti i contribuir així a la posada en marxa de noves empreses. Aquesta és una experiència pionera a Catalunya, perquè és la primera vegada que entitats socials i públiques impulsen un projecte de microcrèdits en un marc territorial d'àmbit supramunicipal, com l'Alt Empordà. La inversió de MicroBank per a aquesta iniciativa és d'1 MEUR (milió d'euros), que es destinaran a finançar projectes promoguts a la comarca.

L'acord conjunt estableix noves línies de finançament dirigides tant a autònoms com a microempresariss i persones amb projectes d'autocupació. També els col·lectius més vulnerables, en situació d'exclusió financera, poden accedir a aquests préstecs de

MicroBank.

Aquest conveni impulsa una experiència pionera a Catalunya, perquè és la primera vegada que un conjunt d'entitats, socials i públiques, acorden treballar d'una forma integral i coordinada per impulsar un projecte de microcrèdits en un marc territorial d'àmbit supramunicipal, en aquest cas a l'Alt Empordà.

Per aquest motiu, s'estableix una comissió tècnica que tindrà atribuïdes competències entorn a les activitats que s'han de desenvolupar per a l'execució d'aquest conveni, i que estarà integrada per un tècnic de cadascuna de les entitats que l'han signat. La finalitat de la comissió serà estudiar i analitzar les sol·licituds dels microcrèdits, i en el cas de l'anàlisi favorable, emetre un informe de viabilitat amb relació al projecte presentat pel sol·licitant.

El director general de MicroBank, Albert López; la presidenta del Consell Comarcal l'Alt Empordà, Consol Cantenys; la presidenta de Creu Roja Girona, Roser Llevat; l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i l'alcalde de Figueres, Santi Vila, han signat avui el conveni per facilitar ajudes econòmiques a les microempreses i emprenedors.

Perfil dels receptors

Les línies de finançament es concreten en una de microcrèdits de dependència, que facilita recursos a les persones que es troben en una situació de dependència i als seus cuidadors familiars amb l'objectiu de contribuir a millorar la seva qualitat de vida i afavorir la seva autonomia personal, o una línia de microcrèdits socials, que potencia l'autoocupació i incentiva l'activitat emprenedora afavorint la igualtat d'oportunitats d'homes i dones, nous residents, persones amb discapacitats i amb especial atenció als col·lectius vulnerables en situació d'exclusió financera.

Una altra línia és la dels microcrèdits financers, que finança l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació, amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu, la creació i consolidació d'ocupació i la contribució al progrés social.

76.450 microcrèdits

MicroBank es dirigeix a totes les persones amb uns recursos econòmics limitats, amb la finalitat de fomentar l'activitat productiva, el desenvolupament personal i la creació d'ocupació. Des que va començar la seva activitat, ha concedit 76.450 microcrèdits per un import superior als 485 MEUR, convertint-se en l'entitat financera que més recursos destina a la promoció de projectes a través de microcrèdits.

D'una banda, compta amb els microcrèdits socials i financers destinats a autònoms, microempreses i emprenedors; i d'altra banda, els microcrèdits familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats familiars que permetin superar dificultats temporals i facilitin el desenvolupament personal i familiar.

A Catalunya, i fins al juny d'aquest any, MicroBank ha concedit més de 24.560 préstecs per valor de 143 MEUR.

Acords amb 417 entitats socials

En la concessió dels microcrèdits, a part de la xarxa de més de 5.200 oficines de 'la Caixa', hi col·laboren entitats que aporten coneixement a les persones a les quals s'han concedit operacions de préstec, assessoren i realitzen el seguiment dels projectes. Fins al moment, MicroBank ha signat convenis amb 417 entitats socials de tot l'Estat que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats.

Prem per veure més contingut per a tu