Segueix-nos a les xarxes socials:

Interpretació magistral

Emotiu espectacle de Josep Mª Flotats i Lluís Claret a Peralada

Els pensaments i les experiències de Grumberg han pres vida aquest vespre a la Biblioteca del Carme

Els pensaments i les experiències de Grumberg van prendre vida dimecres al vespre a la Biblioteca del Carme en un espectacle titulat ´"Jusqu´a quand?" protagonitzat per Josep Mª Flotats i Lluís Claret. La proposta es basa en un recull de pensaments de Jean-Claude Grumberg extrets de dues de les seves obres, ´Pleurnichard´ i ´Món Père. Inventaire´.

El fil conductor dels textos són els records viscuts durant l´ocupació nazi de París i el patiment, pors i dificultats que la seva família va patir, sobretot a partir de la mort del seu pare. La interpretació de Flotats, íntegrament en francès, ha estat magistral, donant una bona mostra del seu domini de l´art de la lectura i la recitació. Com a contrapunt, el violoncel de Lluís Claret ha arrodonit l´espectacle amb un toc musical en sintonia amb el to i el moment dramàtic. Aquesta part musical de l´espectacle ha inclòs fragments adaptats pel propi Claret de peces de Maurice Ravel, Dimitri Xostakovitx o Johann Sebastian Bach, entre altres.

Aquesta obra s´ha representat en el Festival de Peralada en el marc de la programació de ´Paral·lels´ en col·laboració amb l´Institut Francès de Barcelona i ha tingut com a emblemàtic escenari una Biblioteca del Carme, pràcticament a les fosques. Aquest fet ha ajudat també al dramatisme creant una atmosfera propícia que el públic, que gairebé omplia la biblioteca, ha valorat molt positivament.

Prem per veure més contingut per a tu