Segueix-nos a les xarxes socials:

Política cultural

Dimiteix el Jurat dels Premis Nacionals de Cultura

El jurat vincula la seva renúncia a la dimissió del CoNCA, que els va encarregar otorgar els guardons

El Jurat dels Premis Nacionals de Cultura 2012 ha presentat la seva dimissió dies després de la renúncia dels membres del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA). En una carta dirigida al conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el jurat explica que renuncia per "respondre a un compromís moral bàsic", al mateix temps que li fa constar la seva disconformitat per les retallades i que el CoNCA "es vegi obligat a perdre la seva raó de ser". Per la seva banda, la conselleria de Cultura ha volgut agrair la feina feta i el "gest" de deixar que sigui el nou plenari qui pugui nomenar el jurat i les comissions que consideri més adients per impulsar les polítiques cultural de Catalunya.

El Jurat vincula la seva renúncia a la dimissió de pràcticament tots els components del CoNCA, que els va encarregar atorgar els Premis Nacionals. "Creiem respondre a un compromís moral bàsic anunciant públicament la renúncia a continuar participant en les tasques que ens van ser encomanades", afirma en la missiva.

Alhora, els dimissionaris mostren la seva "preocupació" per les retallades i perquè "institucions com el CoNCA que comportaven un avenç profundament treballat durant anys per una política cultural transparent i no partidista, es vegi obligat a perdre la seva raó de ser". En la carta, també lamenten que a Catalunya "es deixi de prioritzar les arts i la cultura, fonaments bàsics de la nostra identitat col•lectiva".

Entre els membres del jurat, hi havia el compositor Joan Albert Maragós, els periodistes Joan-Anton Benach i Maria Gorgues, l'arquitecte Federico Correa, el gestor cultural Toni Llotge, l'escriptora Rosa Regàs i el director de l'Observatori de la Comunicació Científica-UPF, Vladimir de Semir.

Prem per veure més contingut per a tu