Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

La restauració de la façana del Museu de l'Empordà millorarà la imatge exterior de l'edifici

Els treballs, a càrrec de l'Ajuntament de Figueres, tenen una durada de quatre setmanes i un cost de 7.031 euros

La restauració de la façana del Museu de l'Empordà millorarà la imatge exterior de l'edificiEMPORDA.INFO

L'Ajuntament de Figueres ha començat aquesta setmana els treballs de restauració dels relleus de l'escultor Frederic Marès, la neteja dels elements de pedra presents a la façana del Museu de l'Empordà, les actuacions que realitzarà l'equip de restauració, dirigit per Idoia Tantull, consistiran en una neteja mecànica i química dels relleus i la consolidació puntual de les zones erosionades. També es restituiran les lloses de pedra de les pilastres que s´han perdut i s'estabilitzaran les que tenen un lleuger moviment.

La instal·lació dels baixos relleus de pedra de l'escultor Frederic Marès, de 280 x 120 cm cadascun, data del 1971, any de la inauguració de la seu actual del Museu de l'Empordà, i s'hi representen diversos elements relacionats amb l'Empordà i la seva història: el passat greco-romà i medieval amb Empúries i Carlemany en un dels costats i a l´altre un homenatge a la sardana d´Enric Morera i Joan Maragall.

El 14 d'abril també està prevista una intervenció de l´artista Paula Bonet a la façana lateral del carrer Enginyers, fruit del projecte Womart, de l'associació Rebobinart impulsat per la Xarxa Transversal.

L'alcaldessa i regidora de Cultura, Marta Felip, destaca que és la primera intervenció de restauració i conservació d'aquestes característiques que es realitza a façana del Museu de l'Empordà des de la seva inauguració, i amb aquests treballs l'Ajuntament de Figueres també se suma a la rehabilitació i millora de les façanes promoguda al centre històric.

Prem per veure més contingut per a tu