Segueix-nos a les xarxes socials:

Pròxima matinada i divendres al matí

El Servei Meteorològic avisa que la cota de neu baixarà fins als 200 metres

Les precipitacions en forma de neu poden deixar acumulacions generoses al Pirineu de més de mig metre

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica que a partir d'aquest divendres es produirà una forta davallada de les temperatures i es registraran precipitacions en forma de neu a les comarques pirinenques que poden deixar acumulacions generoses, de més de mig metre durant el cap de setmana. A la zona de la Vall d´Aran, es preveu que demà puguin acumular-se 20 centímetres de neu per sobre els 600 metres. La pròxima matinada i primeres hores del matí d'aquest divendres, la cota de neu se situarà als 200 metres a les comarques del Pirineu i pot deixar també precipitacions minses a la zona de l´Alt Empordà.

Al llarg del matí també pot haver-hi precipitacions de neu a la zona interior del prelitoral de Tarragona i zona central de Catalunya, on la cota pot oscil·lar en funció de la temperatura ambient i les zones de precipitació entre els 200 i 400 metres.

Així mateix, el Servei Meteorològic preveu que a partir d'aquest vespre i fins dissabte a mitjanit el vent bufarà de component nord a la meitat nord de Catalunya, les Terres de l'Ebre i al litoral de Tarragona, sobretot a les cotes més altes.

Davant la previsió de nevades i fortes ratxes de vent, Protecció Civil ha activat les prealertes dels plans Neucat i Ventcat. Així mateix, també ha demanat precaució en la mobilitat de cara al cap de setmana si es preveuen desplaçaments a les comarques afectades i evitar fer activitats a l'exterior a l'alta muntanya en situacions de fort vent i precipitacions.

Prem per veure més contingut per a tu