Segueix-nos a les xarxes socials:

Castelló d'Empúries

«Albera sense frontera», un projecte educatiu que uneix alumnes de Prades i Castelló

Els estudiants fan un intercanvi lingüístic que fomenta l'enriquiment del francès i les relacions personals

«Albera sense frontera», un projecte educatiu que uneix alumnes de Prades i CastellóAJUNTAMENT DE CASTELLÓ D'EMPÚRIES

«Albera sense frontera» és un projecte educatiu que associa escoles i instituts de la banda catalana i la banda francesa del massís. En el marc d'aquest projecte, que impulsa el Servei Educatiu de l´Alt Empordà, aquesta setmana s'ha celebrat, a Prades de Conflent i a Castelló d'Empúries, una trobada presencial entre alumnes dels instituts dels dos municipis.

Es tracta d'un intercanvi lingüístic de francès entre estudiants, que s'ha iniciat aquest dilluns, dia 20, i finalitza aquest divendres, 24 de febrer. Els alumnes de Castelló han viatjat tres dies a la Catalunya Nord i des d'aquest dijous fins avui els joves de Prades, alumnes del Collège Gustave Violet, es troben a la vila comtal. Per aquesta raó, l'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha organitzat una recepció a la Sala Gòtica, per donar una benvinguda oficial als estudiants nord-catalans.

L'intercanvi entre alumnes fomenta, a part de l'enriquiment en la fluïdesa lingüística de l'idioma estranger, la relació entre joves amb realitats diferents però inquietuds, de ben segur, comunes. A més, a la Catalunya Nord, els estudiants de Castelló han tingut l'oportunitat de conèixer els llocs més emblemàtics a l'entorn de Prades, mentre que els joves francesos han pogut visitar els atractius més característics de l'Empordà. Aquest divendres, se'n van plegats al castell de Sant Ferran de Figueres.

Prem per veure més contingut per a tu