Segueix-nos a les xarxes socials:

Acaba el temporal de pluja i mala mar

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla Inuncat

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 391 trucades, la majoria s'han fet des del Tarragonès

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest divendres al matí l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, l'Inuncat, un cop el Servei Meteorològic ha donat per finalitzat l'episodi de pluja i mala mar. Entre dimarts i divendres, el telèfon d'emergències 112 ha atès 391 trucades relacionades amb aquest darrer temporal de pluja i vent, de les quals gairebé la meitat s'han concentrat al Tarragonès (117) i al Baix Camp (80). El més destacat d'aquesta llevantada va ser la mort de dues dones britàniques que la matinada de dimecres a dijous es van banyar a la platja de Lloret de Mar i el fort onatge se les va emportar mar endins.

Els Bombers de la Generalitat han atès des de dimarts a les nou del matí un total de 231 serveis per pluja. Han fet 103 serveis a la Regió d'Emergències de Tarragona, 52 a la Regió d'Emergències de Girona, 34 a la Regió d'Emergències Metropolitana Nord, 26 a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud, 8 a la Regió d'Emergències Centre i quatre a les Regions d'Emergències de Lleida i de Terres de Lleida. La majoria de sortides han estat per inundacions en baixos i soterranis, arbres caiguts a la via o elements d'edificacions en perill de caure.

D'altra banda, els efectius de les policies locals, voluntaris de Protecció Civil i brigades municipals han realitzat les actuacions preventives necessàries per evitar incidències, com ara la senyalització i tall dels accessos a les zones inundables del seu municipi.

Prem per veure més contingut per a tu