Segueix-nos a les xarxes socials:

Previsió

S'esperen ratxes superiors als 125 km/h i onades de 2,5 metres

Protecció Civil demana extremar les precaucions pel "perill d'allau fort" al Pirineu

La Direcció General de Protecció Civil ha demanat que s'extremin les precaucions pel "perill d'allau fort" previst per avui i demà a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa i per un "nivell marcat" a la resta del Pirineu i Prepirineu, segons l'Institut Geològic de Catalunya. A causa de la neu nova de les darreres hores i que pot continuar caient els propers dies, poden haver-hi allaus que poden afectar tot un vessant i assolir el fons de la vall. A més de la neu acumulada, el vent i la pujada de temperatures en poden afavorir el seu desencadenament. D'altra banda, continuen activades les alertes del Neucat i Procicat, per forts vents, i la prealerta de l'Inuncat pel fort onatge a la costa de l'Empordà.

Segons les darrers previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu a la Val d'Aran i nord del Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça se situarà al voltant dels 700 metres i es poden acumular fins a 30 centímetres per sobre els 900 metres i fins a mig metre per sobre la cota 1.200. També estan afectades per les nevades, amb menor intensitat, les comarques de la Cerdanya, Alt Urgell, Berguedà, Solsonès i Pallars Jussà. En aquesta zona, la nevada afectarà principalment a la zona nord. A més, a les zones més elevades es produirà el fenomen del torb.

Pel que fa l'alerta del Procicat, continua activat per la revisió de forts vents per a aquest divendres i dissabte a totes les comarques el Pirineu i Prepirineu i a les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Empordà. En concret, es poden assolir ratxes superiors als 125 quilòmetres per hora a les cotes més elevades del Pirineu i del Prepirineu i a les zones de les Terres de l'Ebre i l'Empordà. Es preveu que el risc per forts vents es mantingui dissabte al matí i disminueixi notablement a partir del vespre.

Per últim, es manté la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió del mal estat de la mar avui i demà a la costa de l'Empordà, especialment al cap de Begur i al nord del cap de Creus. En concret, es podran superar els 2,5 metres i hi haurà mar de fons del nord.

Prem per veure més contingut per a tu