Segueix-nos a les xarxes socials:

Educació implanta un pla per "preservar el benestar emocional" de l'alumnat

Es farà servir intel·ligència artificial i s'incorporaran 101 professionals als equips psicopedagògics

Educació implanta un pla per "preservar el benestar emocional" de l'alumnatDAVID ZORRAKINO/EP

La Conselleria d'Educació de la Generalitat engegarà aquest curs un pla per "preservar el benestar emocional i la salut mental" de l'alumnat. En un comunicat, ha explicat que "els nens i joves, a causa de la pandèmia, han viscut situacions que fins ara no havien viscut, i que han tingut repercussió en la seva salut emocional".

El pla preveu elaborar un qüestionari, dirigit a l'alumnat de l'últim cicle de primària, ESO i etapa postobligatòria, "per conèixer l'impacte de la pandèmia i l'estat de la seva salut emocional" durant el primer trimestre, en col·laboració amb la Conselleria de Salut.

A més s'impulsarà un espai als centres, anomenat 'punt de trobada', perquè els joves puguin compartir les seves emocions: serà una instal·lació itinerant on l'alumnat, ja sigui en directe o veient vídeos d'altres joves, comparteixi les seves vivències i expressi les seves inquietuds.

A partir d'aquí entrarà en funcionament un pla pilot d'intel·ligència artificial que identificarà les paraules clau i es podran derivar els casos als canals sanitaris corresponents.

A més, durant la resta del curs, es faran altres accions formatives i recursos per proporcionar a professorat i alumnat les eines per superar situacions d'angoixa, les conseqüències de la pandèmia i afavorir un millor benestar emocional.

Es reforçaran els Equips d'Assessorament Psicopedagògic amb la incorporació de 101 professionals per acompanyar els centres i atendre els casos més vulnerables.

Prem per veure més contingut per a tu