Segueix-nos a les xarxes socials:

Barcelona

Els Mossos van rebre 30 denúncies per agressions homòfobes el primer trimestre del 2021

Els sospitosos de les agressions d'aquest cap de setmana a Barcelona tenen entre 28 i 35 anys

Els Mossos van rebre 30 denúncies per agressions homòfobes el primer trimestre del 2021Europa Press

Els Mossos d'Esquadra van rebre una trentena de denúncies per agressions homòfobes el primer trimestre d'aquest any, ha explicat el comissari Joan Carles Molinero en una entrevista a Rac1 que ha recollit Europa Press.

Respecte a les agressions d'aquest cap de setmana a Barcelona, Molinero ha explicat que els sospitosos tenen entre 28 i 35 anys segons la declaració dels denunciants, i que s'estan analitzant unes gravacions dels fets.

Ha dit que investiguen per confirmar si hi ha una motivació ideològica darrere d'aquests casos, i ha afegit que habitualment les agressions homòfobes les cometen persones de perfil "feixista o nacionalsocialista que consideren que tenen dret a agredir aquestes persones".

La majoria de denúncies que ha rebut la policia catalana aquest any han estat per agressions a parelles d'homes, i majoritàriament passen de nit o matinada, però Molinero ha assenyalat que es produeixen en qualsevol moment, i en aquest sentit ha recordat que l'agressió d'aquest cap de setmana va ser "a primera hora del matí, a plena llum del dia".

Ha dit que es mantindran en contacte permanent amb l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) per si la fi del toc de queda i una eventual reobertura de l'oci nocturn fan augmentar aquesta mena d'agressions, i quan li han preguntat per la disparitat en les xifres dels Mossos --30 denúncies-- i de l'OCH --75 agressions-- ha dit que treballen perquè tots els casos es denunciïn policialment.

Molinero ha explicat que els Mossos han creat una unitat especialitzada en delictes homòfobs dins la comissaria general d'informació, i ha insistit que és "molt important i molt necessari" denunciar aquestes agressions.

Prem per veure més contingut per a tu