Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP vol recuperar cares conegudes a la seva llista electoral

David Fernández i Eulàlia Reguant apareixen a totes les travesses per tornar al Parlament

La CUP vol recuperar cares conegudes a la seva llista electoralddg

La CUP porta mesos polint una nova estratègia perquè els seus diputats al Parlament siguin decisius a l'hora de marcar el rumb de l'independentisme. «Hem de sortir del córner», resumeixen habitualment els anticapitalistes lluny del faristol. Per això, han activat a les seves bases la discussió d'un nou pla i estan aprofundint en la reformulació d'un programa per a les properes eleccions.

A la papereta utilitzaran cares conegudes, pesos polítics dins del partit, i amb bagatge a les institucions per liderar la candidatura. A les travesses sona amb força l'exdiputat David Fernández -tot i que ell a les últimes entrevistes ni ho confirma ni ho desmenteix- i l'exregidora barcelonina Eulàlia Reguant -que va tenir seient al Parlament.

També guanya punts la portaveu del secretariat nacional i exregidora del mateix consistori, Maria Rovira, i la que va ser candidata a Barcelona Anna Saliente, que no va arribar a entrar a l'ajuntament. Fonts de la CUP apunten que mediten l'opció de presentar quatre dones com a caps de llista a les quatre circumscripcions per donar un cop d'efecte. Una d'elles, van plantejar bases del partit, podria ser Anna Gabriel, tot i que no arribaria a recollir la seva acta. Portaveus oficials de la formació es limiten a insistir que tot segueix obert i en què fins a mitjans d'octubre no mostraran les seves cartes.

«Volem condicionar la política institucional al màxim, volem tornar a ser decisius, ser una força important per moure JxCat i ERC a les nostres posicions en la línia de continuar el conflicte polític existent fins a la seva resolució», expliquen fonts de la CUP immerses en el redisseny de l'estratègia.

Al 2016, els seus tres diputats van forçar el pas al costat d'Artur Mas, i el 2017 van pressionar Carles Puigdemont per convocar una consulta a canvi d'aprovar els seus pressupostos. Des dels episodis més àlgids de l'octubre del 2017, poc han comptat amb ells.TORNAR A INTENTAR / No hi haurà peripècies estratègiques en el nou full de ruta, el seu plantejament passa per recuperar la unitat i preparar «diversos embats a l'Estat»: «L'aprenentatge de l'1-O és que no hi pot haver un de sol, hi ha múltiples fronts, i s'han d'encarar amb pactes a nivell institucional i autoorganització popular », subratllen des de la CUP.

«Un altre embat», però ... quan i amb quines circumstàncies? Aquí és on no es mullen. El context de desorientació independentista i el Govern fracturat, a la vora d'unes eleccions, ha de posar fi. Això està clar. I després, un cop mesurats en les urnes, tornar a començar amb «un nou cicle» que contempli aquesta segona consulta. Segons la seva opinió, ha de ser unilateral perquè la comunitat internacional «intervingui». Tot això, amb una mobilització «massiva i sostinguda» als carrers.

Un escenari que tracten de compatibilitzar amb una pandèmia i davant una emergència socioeconòmica a la qual volen posar remei amb receptes nacionalitzadores i dosis d'inversió en el sector públic. Un altre propòsit és sumar en la papereta a descontents amb l'entrada de Unides Podem en el Govern de coalició, com l'organització Anticapitalistes, per forjar una candidatura «àmplia» sota les sigles de la CUP

Prem per veure més contingut per a tu