Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigdemont assegura que «l'ONU deixa en evidència el respecte que té l'Estat espanyol pels drets humans»

L'expresident celebra l'informe del grup de Treball contra les Detencions Arbitràries que reclama la llibertat de Junqueras, Sànchez i Cuixart

Puigdemont assegura que «l'ONU deixa en evidència el respecte que té l'Estat espanyol pels drets humans»ACN

L'expresident Carles Puigdemont ha assegurat que "l'ONU deixa en evidència el respecte que té l'Estat espanyol pels drets humans", en relació a l'informe del grup de Treball de l'ONU contra les Detencions Arbitràries que reclama la llibertat immediata d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Puigdemont afirma en un missatge a Twitter que "serà molt interessant saber" com reaccionen les autoritats espanyoles a aquest informe. L'eurodiputat electe també ha recriminat que l'estat vulnera "els drets de les minories, com les de JxCat i ERC al Congrés" amb la suspensió dels seus diputats presos.

L'informe avançat al diari 'El País' i que ha pogut confirmar l'ACN de fonts properes a les defenses demana una indemnització pels presos i considera que la seva detenció i empresonament és una vulneració dels drets fonamentals, especialment el de llibertat d'expressió. A més, el document insta el govern espanyol a fer una investigació "exhaustiva i independent" del cas a Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu