Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP lamenta que el "capital polític i la legitimitat" de l'1-O han estat "malbaratats"

La formació aposta per la "unilateralitat i la desobediència" com a "única via" per exercir l´autodeterminació, en el primer aniversari del 27-O

La CUP considera que el "capital polític, la força i la legitimitat" de l´1 d´octubre han estat "malbaratats" al llarg d´aquest any, amb el que qualifica d'una "manca d´iniciativa" de les institucions per implementar el resultat del Referèndum. Segons un comunicat de la formació amb motiu del primer aniversari del 27-O, situen els moviments "de retirada" el 28 d´octubre de l´any passat, quan la majoria parlamentària independentista del Parlament, la Mesa i el Govern "van acatar l´article 155" i van "abandonar la via de l´autotutela de drets", que consideren "legítima i necessària". "Un any després del 27 d´octubre, de la declaració simbòlica i de la no implementació de la República, el mandat de l´1-O que la CUP reivindica i que entén que encara existeix, és que la unilateralitat i la desobediència són l´única via per exercir el dret a l´autodeterminació", precisa el text.

La CUP considera que l´1-O va ser el punt "més proper" de ruptura amb l´estat espanyol. En aquest sentit, davant la "manca d´iniciativa del govern de la Generalitat" que creuen que segueix practicant l´autonomisme, la via de la CUP pels propers mesos passa per una estratègia de "ruptura democràtica" amb l´Estat, aprenent dels "encerts i errors" de la tardor passada i per un nou cicle d´organització "popular i mobilització que condueixin de nou a l´exercici del dret a l´autodeterminació".

Així mateix, la formació assegura que en el camí cap als moments referendaris i plebiscitaris que en el futur "hagin de validar internacionalment la creació de la República Catalana", caldrà un procés de desobediència civil i institucional "destituent del Règim del 78" que "reprengui" el procés democràtic d'autodetetminació iniciat l'1O.

Prem per veure més contingut per a tu