Segueix-nos a les xarxes socials:

Rufián es desmarca de Torra i avisa que els «ultimàtums els carrega el diable»

El portaveu adjunt diu que el seu grup donarà suport a les iniciatives que "estiguin per dignificar la vida a la gent"

Rufián es desmarca de Torra i avisa que els «ultimàtums els carrega el diable»EUROPA PRESS

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que els "ultimàtum els carrega el diable" i ha deixat clar que en nom dels diputats d'ERC a la cambra baixa pot parlar únicament "el grup parlamentari d'ERC a Madrid".

En declaracions al Congrés, Rufián no ha volgut avançar si el seu grup retirarà el suport al Govern del PSOE, com va amenaçar ahir Torra al Parlament, i ha assegurat que aquesta decisió "depèn de Sánchez".

"Donarem suport a qualsevol iniciativa social que estigui per millorar la vida de la gent, però si li fiquen 20 anys de presó a Junqueras, què fem?", s'ha preguntat.

Per a Rufián, si Pedro Sánchez "no mou fitxa" llavors "Catalunya li passarà per damunt" com li va succeir, segons el seu parer, a Mariano Rajoy en la moció de censura.

En tot cas i dirigint-se a Quim Torra, el portaveu d'ERC ha insistit que les decisions que pugui adoptar ERC al Congrés sobre el seu suport a l'Executiu de Sánchez les adoptarà el propi grup parlamentari.

"Sí que m'agradaria dir, i ho dic amb afecte i respecte, que pel grup parlamentari d'ERC a Madrid parla només el grup parlamentari d'ERC a Madrid", ha alertat.

Des del PDeCAT, el diputat Feliu Guillaumes ha negat que Quim Torra llancés ahir un "ultimàtum" al Govern central i ha justificat les seves paraules en l'escalada verbal entre els dos governs.

"Torra, en coherència amb unes declaracions dures, va fer unes declaracions dures i van ser contestades per altres declaracions dures. Així no anem enlloc", ha lamentat.

Prem per veure més contingut per a tu