Segueix-nos a les xarxes socials:

L'advocat de Valtonyc confirma que és a Bèlgica i que s'entregarà quan se'l citi

Gonzalo Boye diu que el raper pretén «sortir de la clandestinitat» quan sigui cridat per la justícia belga

L'advocat de Valtonyc confirma que és a Bèlgica i que s'entregarà quan se'l citiArxiu/ACN

Josep Miquel Arenas, més conegut com Valtonyc, es posarà a disposició de la justícia en els pròxims dies, a partir d'aquest dilluns. Segons ha explicat el seu advocat, Gonzalo Boye, a 'Diario de Mallorca', el raper té intenció de "sortir de la clandestinitat" i presentar-se davant de les autoritats belgues tan bon punt sigui citat. D'aquesta manera, l'advocat ha confirmat que el músic mallorquí es troba a Bèlgica tal i com s'havia especulat des que va marxar de l'estat espanyol ara fa unes setmanes.

El 24 de maig - el dia que finalitzava el termini perquè ingressés en un centre penitenciari a Espanya- Valtonyc no va entrar a presó i aquell mateix dia l'Audiència Nacional va dictar ordre de recerca contra el raper a nivell estatal, europeu i internacional.

El raper mallorquí està condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per enaltiment del terrorisme, calúmnies i injúries greus a la Corona per les seves lletres. A principis de maig, el Tribunal Constitucional va rebutjar el recurs d'empara presentat pel raper i l'Audiència Nacional li va donar un termini de deu dies per ingressar en un centre penitenciari.

El cantant recorrerà la sentència del Tribunal Suprem i l'Audiència Nacional al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg i, quan arribi el moment, es defensarà davant d'un tribunal internacional de l'ordre europea de detenció.

Prem per veure més contingut per a tu