Segueix-nos a les xarxes socials:

Política

"Des de primera hora del matí, l'activitat política al Parlament no ha parat"

Crònica de la periodista figuerenca Jihan Dahou, que va estar al debat d'investidura de Jordi Turull

Des de primera hora del matí l'activitat política al parlament no ha parat. La nit de dimecres, es va convocar un ple d'investidura per dijous 22 a les 17 hores. Amb el parlament envoltat de Mossos d'Esquadra, els diputats van començar a arribar de mica en mica per reunir-se i preparar el ple que es va convocar tan precipitadament. Així ho ha recalcat el diputat Carles Carrizosa qui ha estat el primer a parlar només començar el ple. Després de la seva intervenció, el president del Parlament Roger Torrent i Ramó va donar el torn de paraula il·limitat al candidat a la presidència Jordi Turull i Negre.

Malgrat les propostes que ha presentat el candidat en el seu discurs, la CUP s'ha mantingut en la seva abstenció a l'hora de les votacions i ha impedit la investidura de Turull com a President de la Generalitat. Les quatre abstencions de la CUP han estat decisives per allargar el procés electiu i han deixat clar el distanciament que ha pres la formació de l'extrema esquerra del bloc independentista, emmarcat en la legalitat autonòmica. Cales Riera ha rebutjat l'autonomisme i dóna suport al retorn de la CUP a "fer república des del carrer". En la seva intervenció s'ha dirigit a Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per recordar-los que el president electe és Carles Puigdemont i per tant el projecte polític presentat en el ple és inassumible. També li ha recordat al president cessat les seves actuacions en relació amb els resultats de l'1-O, percebuts des de la CUP com una reculada.

De cara a la segona votació la formació de Candidatura d'Unitat Popular ha indicat la seva reitració en l'abstenció i ha aconsellat al bloc independentista que sol·liciti a la Mesa el vot delegat tant de Puigdemont com de Comín per arribar a la majoria amb 66 vots i poder investir a Turull. El cap de les files de la CUP va concloure amb un contundent "visca la república".

Prem per veure més contingut per a tu