Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC medita si pren mesures contra Salvadó i acusa de guerra bruta l'Estat

?Veu inacceptables les paraules del diputat però denunciarà el programa que les va emetre

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va explicar ahir que el partit està analitzant si pren mesures contra el seu diputat Lluís Salvadó després de publicar-se una conversa telefònica en què, sobre la cerca d'una consellera d'Ensenyament, va plantejar triar «la que tingui les mamelles més grosses». En roda de premsa després de reunir-se la direcció del partit, va exposar que encara no s'ha decidit res: «Hem tocat el tema i ho seguirem fent en les properes hores. Al moment que tinguem una resposta definitiva, ho comunicarem».

Sabrià va criticar les paraules de Salvadó per desafortunades i inacceptables però va atribuir la filtració a una «guerra bruta» de l'Estat contra ERC i va anunciar que denunciaran el programa de televisió Espejo Público, que va difondre l'enregistrament.

Així, ERC critica que el diputat i exsecretari d'Hisenda de la Generalitat es pronunciés en aquests termes, però també considera que s'ha vulnerat la seva intimitat, i portarà el cas als tribunals per publicar-se «converses privades».

ERC sosté que membres del partit van tenir el telèfon intervingut durant mesos i que hi ha centenars de DVD i enregistraments, i va lamentar que és «material gravat de forma il·lícita» que l'Estat utilitzarà quan cregui més convenient. Sabrià va defensar els 30 anys de Salvadó al servei d'ERC i «sobretot al servei del país», i va recalcar que va començar la seva militància en la lluita antifeixista.

Prem per veure més contingut per a tu