Segueix-nos a les xarxes socials:

La CUP renova el seu Secretariat Nacional

Cinc exdiputats seran entre els 15 membres a l'òrgan polític dels cupaires ja que la candidatura individual més votada és la de Boya

La CUP renova el seu Secretariat NacionalCUP

La CUP ha renovat el Secretariat Nacional amb l'entrada de les dues candidatures col·lectives. Així, la llista que encapçalen Reguant, Vehí i Garriga, 'Som Llavor, construïm la Unitat Popular', ha sumat el 56,35% dels vots al Secretariat de la CUP per davant de la candidatura de Botran, 'Des de Baix fem créixer la Unitat Popular', amb un 41,04% dels vots, després que aquest dijous a la mitjanit s'hagi tancat la votació telemàtica per al procés de renovació del Secretariat amb un 62,66% de participació del cens, segons ha informat aquest divendres la CUP. Concretament, 1.158 persones d'un total de 1.840 amb dret a vot han participat en aquest procés per escollir les 15 persones que a partir de dilluns seran membres del nou Secretariat Nacional de la formació, entre elles cinc exdiputats ja que la candidatura individual més votada és la de Boya.

Pel que fa a les candidatures col·lectives, dels 1.158 vots, 30 han estat vots en blanc i 8 no han votat en aquest punt, i en el cas les candidatures individuals, 51 vots han estat en blanc i 50 no han votat.

La candidatura d'Eulàlia Reguant, Mireia Vehí i Joan Garriga, 'Som Llavor, construïm la Unitat Popular' ha obtingut 648 dels vots (56,35%) que es tradueix en 6 persones al Secretariat Nacional, mentre que la llista de Albert Botran, 'Des de Baix fem créixer la Unitat Popular' ha aconseguit 472 dels vots (41,04%), que representen 5 persones al Secretariat Nacional.

La formació ha indicat que després que cap de les dues candidatures ha assolit el 65% dels vots s'ha procedit al repartiment ponderat de les onze places de les dues candidatures col·lectives aplicant el coeficient Hare.

Pel que fa a les candidatures individuals, que opten a 4 de les 15 places del Secretariat, Mireia Boya ha obtingut 662 vots, Lluc Salellas 583, Albert Serrats 416, Iñigo Robredo 375 i Hugo Alvira 196 vots.

Després d'aquests resultats, les persones que passen a ser membres de l'òrgan polític dels cupaires són els exdiputats Mireia Boya, Joan Garriga, Eulàlia Reguant, Mireia Vehí i Albert Botran, i també Núria Alcaraz, Maria Ballester, Eduardo Cáliz, Aina Delgado, Jordi Escoda, Laia Estrada, Joan Miró, Iñigo Robredo, Lluc Salellas i Albert Serrats. Així mateix, no han entrat a la llista del nou Secretariat Pilar Castillejos i Benet Salellas, que anava de suplent.

Prem per veure més contingut per a tu