Segueix-nos a les xarxes socials:

Palafolls multa els pagesos que l'1-O van bloquejar l'accés a l'institut per evitar l'arribada de la Guàrdia Civil

L'Ajuntament reclama 200 euros per estacionar un tractor "de forma que no permet el pas d'altres vehicles"

Palafolls multa els pagesos que l'1-O van bloquejar l'accés a l'institut per evitar l'arribada de la Guàrdia Civil

L'Ajuntament de Palafolls (Maresme) ha interposat una multa de 200 euros a un pagès del municipi que l'1-O va situar el seu tractor a uns 500 metres de l'entrada de l'institut del poble amb l'objectiu de barrar el pas a la Guàrdia Civil. El contingent policial desplegat al Maresme va visitar aquell dia escoles de Dosrius, Sant Iscle i Sant Cebrià de Vallalta per evitar el referèndum d'autodeterminació i, per por que anessin també a Palafolls, els pagesos van decidir mobilitzar-se. Un tractor es va situar més avançat i la resta, uns "set o vuit" tractors, es van quedar a l'entrada de l'escola. Segons la multa, el primer tractor estava mal estacionat i "no permetia el pas d'altres vehicles".

La multa és per una infracció de circulació considerada "greu" i el pagès que l'he rebuda, Miquel Riera, té ara fins al 17 de novembre per pagar un import bonificat de 100 euros. Tot i això, ja ha anunciat que ha traslladat el cas als advocats d'Unió de Pagesos perquè la puguin recórrer.

Riera ha explicat que la mobilització es va fer de manera pacífica i en un context de bona entesa amb els gents de la mateixa Policia Local que hi havia desplegats a la zona. En aquest sentit, detalla Riera, el tractor es va anar movent a llarg del dia per permetre l'accés l'entrada i sortida d'altres vehicles o de vehicles d'emergències.

L'únic objectiu, insisteix, era dificultar el pas fins a peu d'escola del contingent de la Guàrdia Civil que l'1-O va recórrer diverses poblacions de la comarca, en cas que hagués acabat fent acte de presència a Palafolls, una situació que finalment no es va produir.

El pagès condemna l'actitud de l'alcalde, Valentí Agustí, del PSC: "És vergonyós que amb tot el que va passar l'1-O, tingui la barra de sancionar-nos. És absurd i s'hi ha lluït", ha etzibat. Riera avisa l'alcalde que "si creu que amb 200 euros ens farà por de cara a una altra manifestació amb els nostres tractors està ben equivocat".

La resta de pagesos que van participar del bloqueig a l'institut temen que en els propers dies puguin rebre més multes pels mateixos motius.

Prem per veure més contingut per a tu