Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa comença a retirar les darreres plaques franquistes

Alguns propietaris ja havien pres la inicitiva en rebre la notificació per part de l'Ajuntament de la ciutat

L'Ajuntament de Manresa va començar la retirada de les plaques franquistes del Ministerio de la Vivienda. Operaris de la brigada municipal van iniciar aquests treballs a la façana del número 130 del carrer del Bruc. Va ser la primera d'una llista de 148 plaques existents a la ciutat, tot i que, des de la notícia que es faria la retirada i arran de les primeres notificacions rebudes, alguns propietaris ja les han retirat personalment.

En aquests darrers mesos, les propietats han rebut una carta on se'ls informava de la retirada i on alhora se'ls convidava a retirar la placa. En cas de no haver rebut cap comunicació de retirada per part de la comunitat, la brigada municipal procedirà a fer-ho.

Les plaques retirades es dipositaran al Museu Comarcal de Manresa per poder utilitzar-les per tal que esdevinguin un material històric útil contra l'oblit i per a l'educació per a la pau, el respecte a les persones i la llibertat. Amb la retirada de les plaques franquistes que queden a la ciutat, l'Ajuntament referma el seu compromís amb la lluita contra el feixisme i per la recuperació de la memòria històrica.

Prem per veure més contingut per a tu