Segueix-nos a les xarxes socials:

Agricultura adverteix els pagesos que amb la independència perdran mercats i ajudes

La ministra afirma que «aïllar-se és perdre» i que agricultors i ramaders han de saber què implica la secessió

La ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, va advertir ahir els pagesos de Catalunya que una hipotètica independència del seu territori suposaria la pèrdua d'ajudes europees i dels mercats que garanteixen en l'actualitat el desenvolupament de la seva activitat.

En declaracions a la premsa realitzades abans de presidir la clausura de la dinovena Jornada Informativa de Regs del Altoaragón, a Osca, la ministra va explicar que la independència derivaria en la pèrdua de «molts» dels milions d'euros que els proporcionen estabilitat.

«No cal posar-se en aquesta hipòtesis -va subratllar-, però els pagesos i els ramaders catalans han de saber què implica el que els estan oferint els dirigents de la Generalitat».

La ministra va destacar que Espanya i la Unió Europea són consumidors habituals de productes catalans, pel que, segons el seu parer, «aïllar-se és perdre» els mercats que generen riquesa. «Crec que hem de centrar-nos ara a cosir el dolor que la Generalitat i els seus dirigents han causat als ciutadans catalans, i aquí és on hem de centrar els nostres esforços», va afegir.

Sobre això, García Tejerina va lamentar el «fustigament» dels dirigents catalans als seus ciutadans i els va responsabilitzar de treballar «mesos i anys» per la «confrontació i divisió».

La responsable d'Agricultura va incidir en la necessitat que la Generalitat posi fi a la seva tàctica i que aposti per la «paraula», en el marc de l'actual Constitució.

D'altra banda, Isabel García Tejerina va agrair la labor desenvolupada per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per vetllar per la seguretat de la ciutadania quan, segons va manifestar, «la Generalitat treu a grups al carrer a trencar la llei». La ministra va defensar amb aquestes paraules la feina que ambdós cossos van realitzar a Catalunya l'1 d'octubre durant la celebració del referèndum il·legal.

«A Osca -va subratllar la política- la Guàrdia Civil vetlla per nosaltres rescatant-nos a la muntanya i la Policia Nacional ens defensa d'un robatori o d'un delicte a internet, però també vetllen per nosaltres quan la Generalitat trenca la llei».

Prem per veure més contingut per a tu