Segueix-nos a les xarxes socials:

El sindicat CSIF demana a la Fiscalia Superior de Catalunya que també ordeni les policies locals evitar el referèndum

L'organització alerta de la situació que "es generarà des dels municipis" que volen "utilitzar" els agents d'aquests cossos en l'1-O

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha presentat un escrit a la Fiscalia Superior de Catalunya per demanar-li que faci extensible a les més de 200 policies locals les instruccions dirigides als Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil per evitar el referèndum previst per l'1 d'octubre. El CSIF argumenta que les policies locals són cossos de seguretat també amb funcions de policia judicial i alerta de la "situació que es generarà des dels municipis contra aquests empleats públics que es vol utilitzar per dur a terme la jornada de consulta". El sindicat recorda que el Tribunal Constitucional (TC) va suspendre el referèndum i considera que les policies locals cometrien una "infracció penal" si hi col·laboren.

La instrucció 2/2017 fa referència al tractament policial davant d'actes d'autoritats, funcionaris públics o particulars en connivència amb els anteriors "adreçats a la preparació i celebració del referèndum d'autodeterminació, en tant indiciaris de delictes de desobediència, prevaricació i malversació". Segons la instrucció, els cossos policials han de redactar i enviar un atestat si tenen indicis d'un acte de preparació del referèndum i intervenir material electoral.

Prem per veure més contingut per a tu