Segueix-nos a les xarxes socials:

La Federació Musulmana anima a fer pinya amb tota la societat

La FEME demana treballar amb la resta de països contra aquest fenomen global

La Federació Musulmana d'Espanya (FEME) ha mostrat avui la seva "condemna més ferma" als atemptats de Catalunya i ha fet una crida als musulmans d'Espanya a fer pinya i unir-se a la resta de la societat espanyola per "evitar que els terroristes i extremistes tinguin èxit en el seu intent de crear divisions".

En un comunicat remès aquest matí, la federació demana a més als musulmans que "organitzin i participin en tota mena d'activitats de condemna el terrorisme a escala local o nacional".

Al Govern espanyol, la FEME li demana treballar amb la resta de països per "crear una cooperació efectiva en la lluita contra aquest fenomen internacionalment" i donar suport els esforços dels països que lluiten contra el terrorisme.

La federació presenta el seu condol a les famílies de les víctimes i resa pel ràpid restabliment dels ferits en l'atemptat, que "se suma als atacs terroristes que han passat a diverses parts del món com França, el Regne Unit, Alemanya, Síria, Iraq, Egipte, Tunísia, Líbia i altres països, provocant un gran nombre de víctimes i ferits".

"Es tracta d'un terrorisme el perill del qual es veu exacerbat per una ideologia extremista, que no s'adhereix a cap religió i molt menys a l'Islam. Volem recordar aquí que la gran majoria de les víctimes d'aquest terrorisme són musulmans", indica l'agrupació en el seu comunicat.

També la Junta Islàmica d'Espanya i l'Institut Halal van emetre ahir a la nit un comunicat en el qual expressaven la seva "total commoció" i "condemna absoluta i sense pal·liatius" de l'atemptat de Barcelona, que la comunitat islàmica d'Espanya "lamenta de manera especial" per dirigir-se a "compatriotes" i "persones que han elegit el nostre país com a lloc d'oci i descans".

"No hi ha res que pugui justificar aquest crim, que ens indigna com ens van indignar els perpetrats a París, Londres, Manchester, Kabul, Bagdad, Manila i en altres tants llocs", indica en el seu comunicat la Junta Islàmica d'Espanya, que reitera la seva "ràbia, impotència i perplexitat davant actes que busquen alimentar la por i l'exclusió".

Prem per veure més contingut per a tu