Segueix-nos a les xarxes socials:

El president de la Generalitat diu que la consulta és «irrenunciable»

Puigdemont assegura que el Govern català «plantarà cara» als recursos de l'Estat al Constitucional

El president de la Generalitat diu que la consulta és «irrenunciable»acn

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que el Govern central «no podrà evitar» la celebració d'un referèndum independentista a Catalunya, ja que es tracta d'un «compromís democràtic», motiu pel qual el Govern «plantarà cara» davant tota mena de recursos.

«És un compromís que vam contraure amb els electors i al Parlament i, per tant, és un compromís irrenunciable (...) Encara que el Govern espanyol posi pals a les rodes, és evident que no ho podrà evitar», va afirmar en declaracions als periodistes a la delegació de la Generalitat a Nova York.

L'Executiu central va recórrer ahir davant el Tribunal Constitucional els pressupostos aprovats per la Generalitat per al 2017 per incloure-hi una partida dirigida a la convocatòria d'un referèndum d'independència, cosa que per al president català era «previsible».

«Plantarem cara a aquests recursos, però això no obstruirà l'acció del govern de la Generalitat en tots i cadascun dels aspectes que formen el nostre pla de govern», va assegurar al respecte.

Puigdemont considera que el fet que el Govern hagi recorregut totes les partides destinades a processos electorals i consultes populars «és bastant absurd», ja que, segons el seu parer, la Generalitat té «absoluta capacitat legal i constitucional» per consultar la ciutadania.

«Constitucionalment, jo tinc la facultat de convocar eleccions en el moment que em sembli oportú. Demà mateix podria convocar-les i signar el decret de dissolució del Parlament i que hi hagi eleccions autonòmiques», va sentenciar.

«És evident que la competència que tinc no ha estat suspesa, i aquesta competència ens dona la potestat de fer totes les previsions en els pressupostos i partides que convingui per fer-la possible (la consulta)», va afegir Puigdemont, que critica les advertències que rep la Generalitat cada vegada que impulsa una iniciativa dirigida a convocar el referèndum.

Prem per veure més contingut per a tu