Segueix-nos a les xarxes socials:

El bloc sobiranista debat si manté la partida per al referèndum al pressupost

La CUP afirma que retirarà el seu suport als comptes si aquests es toquen pel dictamen del Consell de Garanties

Les direccions del PDeCAT, ERC, Demòcrates i Junts pel Sí (JxSí) van discutir ahir internament si convé retocar o no la disposició dels pressupostos del Govern sobre el referèndum qüestionada pel Consell de Garanties Estatutàries (CGE), en espera de parlar-ho amb la CUP.

El Consell de Garanties Estatutàries, òrgan de la Generalitat encarregat de vetllar per l'adequació de les lleis catalanes a l'Estatut i a la Constitució, va dictaminar divendres passat que és inconstitucional la disposició del projecte pressupostari del Govern per al 2017 que al·ludeix al referèndum, sense qüestionar la partida de 5,8 milions d'euros prevista per a processos electorals. La CUP ja va deixar clar que s'oposa a modificar els pressupostos per adequar-los al criteri del Consell de Garanties Estatutàries i va avisar que el seu suport als comptes depèn del compromís amb aquesta votació.

En canvi, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va assegurar que veu «marge suficient i raonable» per fer el referèndum recolzat pels pressupostos i dins de la «legalitat», encara que va evitar avançar si hi haurà modificacions en el projecte pressupostari.

Aquest missatge és el que el PDeCAT va traslladar a ERC per fixar una posició comuna dins de JxSí, el comitè de direcció de la qual es va reunir per abordar precisament aquest assumpte.

Prem per veure més contingut per a tu