Segueix-nos a les xarxes socials:

El TS eleva les penes als assaltants de Blanquerna amb condemnes de presó

El Suprem considera l'agreujant que els condemnats van obrar "per motius de discriminació ideològica"

La Sala del Penal del Tribunal Suprem ha elevat les penes imposades per l´Audiència Provincial de Madrid als assaltants al centre cultural Blanquerna que durant la Diada del 2013 van intentar boicotejar els actes oficials que hi duia a terme la Generalitat. L´augment de pena ve donat perquè l´alt tribunal aplica als condemnat l´agreujant d´obrar "per motius de discriminació ideològica". Pel delicte de desordres públic en concurs ideal amb el d´impediment del dret de reunió, el Suprem augmenta la pena als 12 acusats a 6 mesos que va dictar l´Audiència a 2 anys i 10 mesos de presó. Als dos acusats a qui l´Audiència condemnava a 7 i 8 mesos de presó, els apuja les penes a 2 anys i 11 mesos i 3 anys respectivament.

A dotze dels acusats el Suprem els imposa, a més, 1 any i 1 mes de presó i multa de 15 mesos en apreciar el mateix agreujant d´actuar per motius ideològics discriminatoris i l´atenuant de reparació del dany. A un altre dels acusats, Jesús Fernando Fernández, a banda dels 2 anys i 11 mesos de presó li imposa 1 any i 2 mesos més i una multa de 18 mesos per concórrer l´agreujant de reincidència. Al catorzè acusat, Juan Luís López García, a banda dels 3 anys de presó se n´hi imposen 1 any i 2 mesos més i una multa de 16 mesos "per la rellevància de la seva actuació".

La sentència estima el recurs de cassació interposat pel Ministeri Fiscal i alguns dels motius plantejats per la Generalitat i pel seu delegat a Madrid, Josep Maria Bosch -que va ser alhora un dels agredits.

El Tribunal Suprem considera que "el motiu impulsor del delicte o delictes comesos va ser la intolerància cap a la ideologia catalanista dels convocants de l´acte, fins al punt d´arribar a impedir-los".

Prem per veure més contingut per a tu