Segueix-nos a les xarxes socials:

Junqueras critica que la petició de la Fiscalia pel 9-N és una mostra de "l'al·lèrgia a la democràcia" de l'Estat

El vicepresident també lamenta que la crisi del PSOE demostra que "el poder s'acaba imposant" sobre els partits espanyols

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha criticat que la petició de la Fiscalia d´inhabilitar l´expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega per l´organització del 9-N és una mostra més de "l´al·lèrgia a la democràcia" de les institucions de l´estat espanyol. En unes declaracions als mitjans de comunicació aquest dilluns després de visitar el Port de Barcelona, Junqueras ha afirmat que, davant d´això, hi ha el "compromís d ela immensa majoria" del poble de Catalunya "en la defensa de la democràcia i de les institucions que executen el mandat democràtic", així com de les persones "que ara i en el futur exercitaran el seu compromís amb la democràcia".

En l´àmbit polític, Junqueras també ha valorat la crisi al PSOE i ha apuntat que el que ha passat aquest cap de setmana "és la demostració més clara que, malauradament, a l´estat espanyol el poder té poc a veure amb la política". El vicepresident ha explicat que "el poder s´acaba imposant sempre sobre els partits polítics espanyols i acaba imposant la seva voluntat sobre els dirigents polítics escollits pels seus propis partits". Junqueras ha indicat que això "malauradament, això és dolent pel conjunt dels ciutadans de l´Estat".

Prem per veure més contingut per a tu